ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για την απόσυρση οχημάτων της Υπηρεσίας Πρασίνου



Με αφορμή την επίσκεψη του Δημάρχου στην Υπηρεσία Πρασίνου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή δεν μαζεύτηκαν τα προϊόντα των κλαδεύσεων (κλαδιά κλπ) από τα συνεργεία, γνωρίζοντας βέβαια τον λόγο για τον οποίο δεν κινήθηκαν τα αμάξια της υπηρεσίας για την αποκομιδή τους, ενημερώνουμε τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας για τα εξής:

Θέλει πραγματικό θράσος, να εγκαλείς τους εργαζόμενους γιατί δεν ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά, οδηγώντας υπηρεσιακά οχήματα κακοσυντηρημένα, επικίνδυνα για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των δημοτών. Η πρωτοβουλία της συναδέλφου υπεύθυνης για την έκδοση των δελτίων κίνησης, να μην επιτρέψει την κυκλοφορία τους μετά και το ατύχημα που έγινε στο Δήμο Νισύρου, αλλά και τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα που λαμβάνουν χώρα στη καθαριότητα των ΟΤΑ, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη από την κατάσταση που έχει φτάσει πια στα άκρα.

Με επανειλημμένα έγγραφα είχε ενημερωθεί το αρμόδιο γραφείο για την κατάσταση των οχημάτων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η υποβάθμιση του στόλου είναι συστηματική, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και τις βεβαιώσεις από τον τεχνικό ασφαλείας.

Η Δημοτική Αρχή έχει ακέραια την ευθύνη, όπως και οι προηγούμενες για την απαξίωση, την υποβάθμιση στους χώρους, στα οχήματα και στην υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών.

Η μειωμένη χρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και οι ανεπαρκείς έλεγχοι για την προστασία των εργαζομένων αποτελούν βασικές αιτίες για το φόρο αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι - μετράμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στον χώρο των ΟΤΑ. Ειδικά στον κλάδο της καθαριότητας εκατοντάδες συνάδελφοι μένουν σακατεμένοι, αλλά και άλλοι που λόγω έλλειψης φακέλων δεν μπορούν να μετρηθούν και εξ’ αιτίας της εργασίας τους πάσχουν από διάφορες αρρώστιες όπως λοιμώξεις, καρκίνους ή ηπατίτιδες αφού μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) είναι ανύπαρκτα και εμβολιασμοί έχουν να γίνουν για πολλά χρόνια. Η αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής αποδεικνύεται και από το γεγονός πως οι εργαζόμενοι που τα δικαιούνται δεν έχουν πάρει τα Μ.Α.Π. των ετών 2017, 2018 και 2019 ενώ η παροχή του γάλακτος έχει διακοπεί από τον Οκτώβρη του 2018.

Αυτή είναι η πολιτική που υπηρετούν οι Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, που ταυτίζονται με την πολιτική των κυβερνήσεων που θέλουν την απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών προκειμένου στο μέλλον να τις χαρίσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε :

- την πλήρη συντήρηση όλων των οχημάτων του Δήμου. Να μην κυκλοφορεί όχημα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιήσεις για την ασφάλεια εργαζομένων και δημοτών.

- Να δοθούν τα Μ.Α.Π. και το γάλα σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

- Να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην παροχή της προληπτικής ιατρικής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *