ροή ειδήσεων

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν ΠΥΡ και εθελοντές σε Τσαΐρι και Μαλώνα



Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και εθελοντές στη Ρόδο. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και όχι μόνο ίσως, άναψαν δύο πυρκαγιές στη Μαλώνα και στο Τσαίρι.

Ειδικότερα στο Τσαίρι η φωτιά άναψε πριν από τις 15:00 σε σημείο που βρίσκεται κοντά στους φωτεινούς σηματοδότες.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και δέκα πυροσβέστες.

«Κάναμε ότι είναι δυνατό για να σβήσουμε τη φωτιά με τις δυνάμεις που διαθέταμε» , δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γιάννης Τσιτσικάς.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει, γιατί είχε ανάψει στις 12:30 η φωτιά στην Μάλωνα σε σημείο πριν από την είσοδο στη κοινότητα.

Και σε αυτή την περίπτωση οχήματα της Πυροσβεστικής και αυτοκίνητα της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ μετέβησαν στο σημείο και ξεκίνησαν την κατάσβεση. Ρίψεις νερού έκανε και το ελικόπτερο που εδρεύει στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα έσπευσαν στη Μαλώνα, όπως δήλωσε ο κ. Τσιτσικάς στο skyrodos.gr , 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 22 πυροσβέστες επτά οχήματα βοηθητικά και εθελοντών, 6 υδροφόρες του δήμου Ρόδου και χωματουργικά μηχανήματα.

“Δόθηκε αγώνας για να σβήσουν και οι δύο πυρκαγιές. Το προσωπικό της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ συνέδραμε την Πυροσβεστική για να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας.

Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τον ιδιώτη, που με το πρώτο τηλεφώνημα όπως είπε, διέθεσε μηχάνημα για να βοηθηθούν πυροσβέστες και εθελοντές στο έργο τους.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής μένουν στην περιοχή της Μαλώνας γιατί υπάρχουν φόβοι για να αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

” Πρέπει να μείνουν δυνάμεις της ΠΥΡ και εθελοντές στη Μαλώνα γιατί φοβόμαστε μην έχουμε αναζωπύρωση της φωτιάς” είπε ο κ. Πάλλας.

Για τη μάχη που δόθηκε με τις φλόγες μίλησε και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας κ. Τ Καραγιάννης.

“Πυροσβέστες και εθελοντές έκαναν ότι μπορούσαν για να μην επεκταθεί η φωτιά. Ευτυχώς έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ξεκίνησε από ένα μικρό γεφυράκι”, είπε ο κ. Καραγιάννης.

skyrodos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *