ροή ειδήσεων

Προκλήσεων η συνέχεια: Τι θα κάνει η Άγκυρα κοντά στο Καστελόριζο



Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, οι Τούρκοι δεν σταματάνε τις προκλήσεις. Επιδιώκουν να πάρουν την κυριαρχία. Προκαλούν για να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Μέχρι πρόσφατα η Ελλάδα ακολουθούσε μια “χαλαρή” εξωτερική πολιτική. Μάλιστα υπήρχε η περίπτωση να δούμε μια Συμφωνία τύπου Πρεσπών με την Τουρκία. Οι δήθεν «φίλοι μας και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» Θα κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά, ανοιχτά του Καστελορίζου. Το τουρκικό ναυτικό θα “ανοίξει πυρ”.


Άλλη μια απόδειξη για το ότι οι κυρώσεις της ΕΕ δεν επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο την Τουρκία. Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο.



Παράλληλα, ήρθαν και οι δηλώσεις του ελληνικού υπουργού Άμυνας στις οποίες κάνει αναφορά στις προκλήσεις της Τουρκίας, εντός της κυπριακής ΑΟΖ


«Είναι αυτονόητο ότι δεν θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν ευθέως την εδαφική μας ακεραιότητα και κυριαρχικά μας δικαιώματα»


«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο οι οποίες μας ανησυχούν όπως οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Στεκόμαστε με προσήλωση στο πλευρό της Κύπρου. Επιδιώκουμε σχέσεις ειρήνης και καλής γειτονίας. Δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει να προκαλούμεθα».


«Το εθνικό «ξίφος» ακονισμένο, κοφτερό και αιχμηρό. Εύχομαι το ξίφος να παραμείνει στο θηκάρι . Δεν πρέπει όμως να είμαστε και αμέριμνοι».


Γενικό σχόλιο: Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει με έντονο τρόπο, ότι δεν επιτρέπει στην Τουρκία να διεκδικεί.

Για κάθε εξέλιξη πάνω στο θέμα θα σας ενημερώσουμε. Τα σχόλια δικά σας!

photo:eurokinissi

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *