ροή ειδήσεων

ΕΦΕΤ: Όλα τα προϊόντα που αποσύρθηκαν από την αγορά το τελευταίο διάστημα - Αναλυτική λίστα (pics)



Ο ΕΦΕΤ έχει προχωρήσει τον τελευταίο μήνα σε δεκάδες ανακλήσεις προϊόντων από την αγορά.


Το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει μία αναλυτική λίστα με τα προϊόντα που αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά με σκοπό την ασφάλεια των καταναλωτών και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Δείτε αναλυτικά:

Ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας

Στην ανάκληση ανοξείδωτου καλαθιού φριτέζας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διαχείρισης καταγγελίας καταναλωτή, διενήργησε δειγματοληψία μεταλλικού διχτιού, συγκεκριμένα ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας, με αριθμό παρτίδας Lot No 180809.

Το προϊόν κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΕ. Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι το μεταλλικό σκεύος είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς η περιεκτικότητα του συρμάτινου αυτού πλέγματος σε χρώμιο (Cr) είναι κάτω του κατώτατου ορίου του 12% κ.β.

Επομένως, προκύπτει ότι το σκεύος δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.


Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.
Κεμπάπ με τυρί κρέμα

Κεμπάπ με τυρί κρέμα μοσχάρι και πρόβειο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διενέργειας τακτικών ελέγχων, διαπίστωσε ότι στο προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΕΑΤΚΑ- ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΣ, κεμπάπ με τυρί κρέμα μοσχάρι και πρόβειο», συσκευασίας τετρακοσίων (400) γραμμαρίων, με αρ. παρτίδας LOT 34818 και ημερομηνία λήξης 15/12/2019, ανιχνεύτηκε σαλμονέλα (Salmonella spp).

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «MEATKA A.E.», Θερμοπυλών 20 & Διαγόρα στα Σπάτα Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην το καταναλώσουν.
Επικίνδυνα παιδικά πιάτα

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει παιδικά πιάτα από την αγορά γιατί θεωρούνται επικίνδυνα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για : 1. Το παιδικό πιάτο από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία "Blue Yummy Plate with Happy Dots", με αριθμό παρτίδας 108950918.

2. Το παιδικό πιάτο από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία "Contour Anti-slip Plate", με αριθμό παρτίδας 104520417.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα χρησιμοποιήσουν.




Παιδικά πιάτα

Στην ανάκληση παιδικών πιάτων από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια. Πρόκειται για:

1) Το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Blue Yummy Plate with Happy Dots, με αριθμό παρτίδας 108950918.

2) Το παιδικό πιάτo από μελαμίνη, προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία Contour Anti-slip Plate, με αριθμό παρτίδας 104520417.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων, να μην τα χρησιμοποιήσουν.
Παιδικό σερβίτσιο

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ επικίνδυνο παιδικό σερβίτσιο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης και φορμαλδεΰδης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για το παιδικό σερβίτσιο από ίνες μπαμπού 5 τεμαχίων (πιάτο, μπολ, ποτήρι, κουτάλι, πιρούνι), προέλευσης Κίνας, με εμπορική ονομασία "NAVA eco Bamboo Kid sets", με αριθμό παρτίδας 187.06.07.18 και αριθμό γραμμοκώδικα 5205746123685.



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), το οποίο διατέθηκε στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2018, να μην το χρησιμοποιήσουν.


Κιμάς κοτόπουλου

Κιμά κοτόπουλου όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων" έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία κιμά κοτόπουλου, με την εμπορική ονομασία "ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ", με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και, σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλνονέλας (Salmonella spp.) στο ανωτέρω δείγμα.



Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Κονσέρβα βακαλάου

Στην ανάκληση κονσέρβας με συκώτι βακαλάου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο ανιχνεύτηκαν διοξίνες σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια. Πρόκειται για συκώτι βακαλάου σε κονσέρβα, πολωνικής προέλευσης, με εμπορική ονομασία «Glavtorg Dorschleber», σε συσκευασία των 240 γρ. με αριθμό παρτίδας L042-18281-2 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 7/10/2023.

Οι εταιρείες που διακίνησαν τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος στην ελληνική αγορά έχουν ήδη ενημερωθεί από τους προμηθευτές τους και έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Σημειώνεται, ότι οι σχετικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη.



Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *