ροή ειδήσεων

Εύβοια: Θλίψη από την εικόνα δορυφόρου! 23.000 στρέμματα στάχτης!



Σχεδόν 23.000 στρέμματα (!) είχαν καεί στην Εύβοια έως το μεσημέρι της Τετάρτης, 14.08.2019, όπως αποκαλύπτουν ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 παρέχει υψηλής ανάλυσης δεδομένα για τις καμμένες εκτάσεις στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια.

Μέχρι τις 12:45 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 14 Αυγούστου υπολογίστηκε ότι περίπου 22,68 τετραγωνικά χιλιόμετρα έγιναν στάχτη!


Βέβαια, η τελική έκταση θα είναι μεγαλύτερη καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου.


Στο διακρατικό ερευνητικό έργο INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), συμμετέχει η Ελλάδα ως συντονιστής, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών.
Εύβοια – Δείτε την ενδεικτική εικόνα από τον δορυφόροΜε έντονο πράσινο χρώμα παρουσιάζονται οι εκτάσεις που είδε ο δορυφόρος και με καφέ χρώμα βόρεια των Ψαχνών διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις 22,68 τετραγωνικών χιλιομέτρων (22.680 στρεμμάτων) έως την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 12:45.

Πηγή: meteo.gr.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *