ροή ειδήσεων

Λέρος: Σοβαρές καταγγελίες κατά του δήμαρχου και αντιδήμαρχου από δημοτική υπάλληλο



Καταγγελίες κατά της Δημοτικής διοίκησης προχώρησε μια δημοτική υπάλληλος του δήμου Λέρου. Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούν τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο του νησιού. Η υπάλληλος αναφέρει σοβαρά θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων αλλά και τους όρους για τους οποίους έχουν διοριστεί με συγκεκριμένες συμβάσεις εργασίας.

Όπως αποκαλύπτει το e-leros.com η υπάλληλος έχει δώσει και έγγραφα στην δημοσιότητα.

-Εγγραφα με τα αιτήματα των υπαλλήλων που ποτέ δεν απαντήθηκαν σχεττικά με ελλείψεις.

Επιπλέον κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Κόλια ( Δημάρχου Λέρου ) αλλά και του κ. Μεραμπελιώτη ( Αντιδημάρχου Λέρου – Τεχνικών Υπηρεσιών ) επειδή η συγκεκριμένη υπάλληλος προεκλογικά στήριζε διαφορετικό συνδυασμό από αυτόν του κ. Κόλια .

Επιπλέον ενώ η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε χαρτί γιατρού με Αρ. Πρωτοκόλλου 1274 του Κθ-ΚΥ Λέρου με ημερομηνία 29-07-2019 για απαλλαγή άρσης μεγάλου Βάρους λόγω προβλήματος υγείας, οι υπεύθυνοι της δεν έδωσαν καμία σημασία και την εξανάγκασαν να συνεχίσει να εργάζεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Αναλυτικά η καταγγελία της υπαλλήλου:

Τους τελευταίους δέκα μήνες περίπου εργάζομαι στο δήμο της Λέρου, με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Η σύμβαση μου είναι ως βοηθός οικοδομικών εργασιών, αλλά πότε δεν τοποθετήθηκα σε αυτό το πόστο. Μαζί με άλλες δυο κοπέλες μας ανέθεσαν την καθαριότητα των δρόμων, όπου όλες μαζί πηγαίναμε και βγάζαμε εις πέρας τη δουλειά μας. Εξ αρχής ζήτησα από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να με βάλει στο πόστο για το οποίο προσλήφθηκα. Δεν το έκανε όμως ποτέ.

Λίγο πριν τις εκλογές, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα σε αντίπαλο συνδυασμό της κόρης μιας εκ των συναδέλφων. Την αμέσως επόμενη ημέρα, η «ομάδα» διέλυσε. Όχι επειδή δεν δουλεύαμε. Τόσο οι συνάδελφοι όσο και ο κόσμος όλος είχε να το πει, πως από όπου κι αν περνάγαμε οι δρόμοι ήταν πεντακάθαροι. Όμως, υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα: δεν στηρίζαμε το συνδυασμό του δημάρχου και του αντιδημάρχου. Λίγο καιρό αργότερα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της μητέρας μου σε αντίθετο συνδυασμό. Στη δουλεία τα προβλήματα έγιναν ακόμα μεγαλύτερα. Και όλα αυτά πάντα εν γνώσει του δημάρχου. Δε μας άφηναν καθόλου να καθόμαστε στο γραφείο για να μη βλέπουμε προφανώς όλα αυτά που γινόταν προεκλογικά. Όλοι οι μόνιμοι να τρέχουν για τα ρουσφετάκια κι εμείς, η κάθε μια μόνη, χωρίς έναν άντρα για βοήθεια έπρεπε να σηκώνουμε τόσα βάρη. Να σέρνουμε τους κάδους οι οποίοι ήταν γεμάτοι από σκουπίδια. Ακόμη κι όταν έβρεχε, μας έβαζαν και πηγαίναμε να καθαρίζουμε το δρόμο, τις λάσπες! Αν δεν είμασταν στα πόστα μας, μας απειλούσαν με αναφορές. Έπρεπε είτε με βροχή είτε με καύσωνα να είμαστε μέσα στο δρόμο. Ο αντιδήμαρχος περνούσε συνέχεια με το μηχανάκι να ελέγξει αν είμαστε εκεί. Ακόμη κι όταν εργασία που μας ανέθεταν ήταν δύσκολη μας ανάγκαζαν να καθόμαστε μέσα στον ήλιο μέχρι να περάσει το λεωφορείο να μας πάρει. Όταν μπαίναμε σε κάποια καφετέρια για να προφυλαχτούμε, δεχόμασταν αναφορές. Τις οποίες ποτέ δε μας κοινοποιούσαν προφανώς, είναι γνωστή τακτική τους άλλωστε αυτή.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να καταγγείλω την καταχηρηστική συμπεριφορά του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λέρου προς το πρόσωπο μου επειδή δεν τους στήριξα πολιτικά. Άλλωστε ο ίδιος ο δήμαρχος με είχε καλέσει στο γραφείο του και μου είχε πως αν δεν πάψω να κάνω αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κινηθεί νομικά. Γιατί δεν έχω δικαίωμα να αναρτώ ότι θέλω σε έναν προσωπικό μου λογαριασμό;;;

Για ποιο λόγο δεν μας έχουν στα πόστα για τα οποία έχουμε προσληφθεί;

Γιατί δε μας έχουν δώσει τα απαραίτητα μέσα για να κάνουμε τη δουλεία μας; Γάντια; Μάσκες;

Πριν λίγες ημέρες πήγα στο νοσοκομείο. Γυρνούσα σπίτι μου κι έκλαιγα από τους πόνους. Έπαθα τράβηγμα αυχένα, μου απαγόρεψαν οι γιατροί να σηκώνω βάρη. Είχα γνωμάτευση γιατρού πρωτοκολλημένη. Ο τεχνικός ασφαλείας που ήταν παρόν είπε ότι δεν πρέπει να βγω στο δρόμο, όμως ο αντιδήμαρχος μου έκανε αναφορά γιατί εγώ αρνήθηκα να πάω. Φυσικά ούτε αυτή την αναφορά έχω στα χέρια μου. Δεν ξέρω αν ήταν τακτική του να με απειλεί συνέχεια με αναφορές που δεν ήρθαν ποτέ στα χέρια μου. Εγώ όμως δεν αντέχω να ζω άλλο υπό του καθεστώς αυτό της τρομοκρατίας. Επειδή όλοι οι συνάδελφοι φοβούνται να μιλήσουν; Γιατί είναι πάγια τακτική τους να απειλούν και να τρομοκρατούν.

Για ποιο λόγο όσοι τους στήριξαν πολιτικά είναι σε ευνοούμενα πόστα; Άντρες στα μουσεία ενώ έχουν προσληφθεί για χειρωνακτικές εργασίες; Συγγενείς υποψηφίων του συνδυασμού τους να δουλεύουν τέσσερις ώρες; Υποψήφιος του συνδυασμού του να δουλεύει σε δεύτερη δουλειά την ίδια ώρα ακριβώς που δηλώνει ότι δουλεύει και στην κοινωφελή; Εκεί ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ξέρουν να καλύπτουν και με το παραπάνω. Σε εμένα που είμαι μονογονέας βρήκε να δείξει όλη την υποτιθέμενη δύναμη του;

Για ποιο λόγο δεν είμαστε τοποθετημένοι στα πόστα για τα οποία έχουμε προσληφθεί; Επειδή πίστευαν πως δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ή γιατί ήθελαν να μας κάνουν τέτοια βασανιστήρια; Καψόνια επειδή δεν τους στηρίξαμε πολιτικά;

Για ποιο λόγο δεν πήραμε ποτέ τα γάλατα και τα ρούχα που μας αναλογούν, ενώ είχαμε υπογράψει όλοι οι συμβασιούχοι και το κοινοποίησαμε τότε στο δήμαρχο Λέρου;

Παρακαλω και προκαλώ τον ΟΑΕΔ να έρθει να κάνει έλεγχο στις υπηρεσίες του δήμου Λέρου, για να φανεί πόσοι υπάλληλοι πραγματικά δουλεύουν και πληρώνονται χωρις καν να είναι στα πόστα τους καθώς επίσης και σε τι πόστα έχει τοποθετηθεί ο καθένας. Σε μια δημοκρατική χώρα ο τραμπουκισμός δε θα περάσει. Και να σκεφτεί κανείς, πως στις προηγούμενες εκλογές ήμουν εκλογική αντιπρόσωπος του συνδυασμού αυτού.









Πηγή: e-leros.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *