ροή ειδήσεων

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στην Κάρπαθο




«Μπορεί να γίνουν κάποιοι μετασεισμοί, αλλά δεν μας ανησυχεί»


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με τον σεισμό στην Κάρπαθο. Όπως εξήγησε ο σεισμός αυτός δεν έχει σχέση με τις σεισμικές δονήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου «έγινε πολύ λίγο αισθητός στο νότιο κομμάτι της Ρόδου και ακόμη λιγότερο στην Κάρπαθο». «Ο σεισμός δεν προκαλεί καμία ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι ο σεισμός στην Κάρπαθο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. «Και κυρίως, δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη, δεδομένου ότι εκείνος ήταν σε βάθος ενώ ο σημερινός έγινε στην επιφάνεια», εξήγησε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο νέων σεισμικών δονήσεων ο κ. Λέκκας είπε ότι ο σεισμός ήταν πολύ επιφανειακός και εκτίμησε ότι «δεν θα έχει ιδιαίτερη συνέχεια».

«Μπορεί να γίνουν κάποιοι μετασεισμοί, αλλά δεν μας ανησυχεί. Είναι μακριά από τη στεριά και τις κατοικημένες περιοχές», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *