ροή ειδήσεων

Γαλλίδα φίλη της Ρόδου βοηθά πρόσφυγες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού



Οι πράξεις ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης αποτελούν σημάδια αναθέρμανσης των αξιών που ενώνουν ανθρώπους απ΄ όπου κι αν προέρχονται, ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, άλλης γλώσσας ή θρησκείας.

Οι αξίες αυτές βρίσκουν ιδανικό εκπρόσωπο στο πρόσωπο της φίλης της Ρόδου και επισκέπτριας επί σειρά ετών κας Malika Briard από την πόλη Les Moutiers en Retz, μία μικρή πόλη έξω από τη Νάντη στη δυτική Γαλλία, που τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο η ίδια όσο και η κόρη της κα Sylvie Lecay, όποτε έρχονται στη Ρόδο για διακοπές, φέρνουν φάρμακα τόσο για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί κατά μικρά χρονικά διαστήματα ο Δήμος Ρόδου, όσο και για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Η Ρόδος αποτελεί για την ίδια και την οικογένεια της αγαπημένο προορισμό για διακοπές, έχουν έλθει περισσότερες από 10 φορές μέχρι τώρα, τις πέντε τελευταίες έχοντας αναλάβει με δική της πρωτοβουλία μία ξεχωριστή αποστολή: να συμβάλλει όπως δεκάδες Ροδίτες πριν από αυτή, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού.

Για την προσφορά της αυτή η κα Malika Briard δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου ο οποίος την είχε υποδεχθεί στο γραφείο του τον Ιούλιο του 2017, όταν και πάλι ήλθε στη Ρόδο για να φέρει ποσότητες φαρμάκων και ειδών υγιεινής για τους πρόσφυγες της Ρόδου. Παρόντες ήσαν επίσης η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και δήμαρχος, γιατρός κ. Σάββας Καραγιάννης, που περιθάλπει και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στους πρόσφυγες.

Η κα Malika Briard, ήλθε και φέτος στη Ρόδο με τον εγγονό της κ. Nicolas Briard και δείχνοντας για άλλη μία φορά φροντίδα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη παρέδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φάρμακα, αυτή τη φορά για τους αδύναμους συμπολίτες μας στη Ρόδο. Ο έτερος μάλιστα εγγονός της κ. Bastian, ακολουθώντας το παράδειγμα της γιαγιάς του θα έλθει στη Ρόδο αρχές Σεπτεμβρίου για τον ίδιο σκοπό, να φέρει φάρμακα για τις ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του νησιού.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση της για τους ξεχωριστούς επισκέπτες της Ρόδου υπογραμμίζοντας:

«Για εμάς στη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου ο κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός. Μοναδική και ξεχωριστή είναι και η κα Malika Briard από τη Γαλλία που με την ενέργεια της στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες στιγμές. Χαιρόμαστε που έχουμε στη Ρόδο τέτοιους επισκέπτες που πάνω απ΄ όλα είναι άνθρωποι».


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *