ροή ειδήσεων

«Χτυπάει κόκκινο» από την Παρασκευή ο υδράργυρος – Ποιες περιοχές «θα καούν»!



«Καμίνι» θα θυμίζει η χώρα από αύριο, Παρασκευή, με τον υδράργυρο να φτάνει την Παρασκευή έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα το Σάββατο.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία την Παρασκευή θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στη δυτική Στερεά έως τους 38 - 39 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη άνοδο εξαιτίας θερμών αέριων μαζών που έρχονται από την Αφρική.

Οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 – 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:
  • Την Πέμπτη (01-8-2019) η θερμοκρασία θα φτάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Την Παρασκευή (02-8-2019) η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στη νησιωτική χώρα στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  • Το Σάββατο (03-8-2019) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα και στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους στους 40 με 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *