ροή ειδήσεων

Fashion hotels: Δωμάτια με θέα την υψηλή ραπτική



Ξενοδοχεία υψηλής ραπτικής και room service, δύο σε ένα. Η μόδα των fashion hotels κάνει θραύση σε όλη την υφήλιο καθώς διάσημοι σχεδιαστές βάζουν τη σφραγίδα τους σε αστεράτα καταλύματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, ή μάλλον, σαν τρούφες πολυτελείας. Ο οίκος Versace στην Αυστραλία, ο Lacroix στο Παρίσι, ο Bulgari στο Μιλάνο, η Vera Wang στη Χαβάη, οι Νίκος-Τάκης στη Ρόδο δεν σχεδιάζουν μόνο πρετ α πορτέ για τους εκλεκτούς πελάτες τους αλλά τους κλείνουν και δωμάτιο με θέα το μιλανέζικο Duomo, τα κύματα του Ειρηνικού ή το Παλάτι των Ιπποτών.

Την αρχή κάνει, μέσα της δεκαετίας του ’90, ο όμιλος Salvatore Ferragamo, με το boutique ξενοδοχείο «Lungarno» στη Φλωρεντία. Ο γιος του διάσημου υποδηματοποιού που φόρεσε το γοβάκι στη Μέριλιν, στη Σοφία Λόρεν και την Τζάκι Ω. ντεμπουτάρει στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, «για να βάλει τη σφραγίδα του ιταλικού στιλ και στη διαμονή», με το 7ο fashion hotel του οίκου να ανοίγει πέρσι στη Ρώμη.

Ομως, εκείνη που εισβάλλει δυναμικά στην υψηλή hotellerie είναι η Ντονατέλα του οίκου Versace. Το 2000, τρία χρόνια μετά το θάνατο του αδελφού της, Gianni, η δαιμόνια σχεδιάστρια κατακλύζει με ρωμαϊκά αγάλματα και τις μέδουσες-σήμα κατατεθέν του ιταλικού οίκου τις αυτοκρατορικές σουίτες του υπερπολυτελούς της resort στην Αυστραλία και γεννηθήτω «Palazzo Versace». Ο Αλβέρτος του Μονακό, η Μαντόνα, οι Rolling Stones είναι μερικά μόνο από τα λαμπερά ονόματα στην guest list του ξενοδοχείου στη Χρυσή Ακτή. Επόμενος σταθμός, το 2009, το «Versace hotel» στο Ντουμπάι.

Σε ένα ταξίδι τους στην Ιταλία, τη χώρα-φυτώριο των fashion hotels, οι σχεδιαστές μόδας Νίκος και Τάκης εμπνέονται την ιδέα του πρώτου «ξενοδοχείου μόδας» στην Ελλάδα. «Είχαμε μείνει σε ένα αντίστοιχο ξενοδοχείο, με τη σχεδιαστική σφραγίδα του Valentino», μας λέει ο σχεδιαστής Νίκος, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις προετοιμασίες της νέας κολεξιόν του οίκου, εν όψει ελληνικής Fashion Week τον Οκτώβριο, για να μιλήσει με την ιδιότητα του ξενοδόχου. «Στα ταξίδια ανοίγουν οι ορίζοντες και βλέπεις κάτι που θα έπρεπε να έχεις σκεφτεί εσύ. Αποφασίσαμε με πολύ ενθουσιασμό να δημιουργήσουμε, πόντο στον πόντο, ένα αντίστοιχο ξενοδοχείο στη Ρόδο».

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης, μια ανάσα από την οδό των Ιπποτών και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το αναπαλαιωμένο αρχοντικό επί της οδού Παναιτείου στέγασε επί Τουρκοκρατίας τους καλοκαιρινούς έρωτες του πασά με τις γυναίκες του χαρεμιού του. Στα χρυσά ’60-70ς της ελληνικής μόδας, το σχεδιαστικό δίδυμο Νίκος-Τάκης αγοράζει το πρώην σαράι μεταμορφώνοντάς το σε μπουτίκ. Στο ροδίτικο ατελιέ τους, οι σχεδιαστές οργανώνουν πριβέ επιδείξεις haute couture για διάσημες πελάτισσές τους, όπως η Λίντα Εβανς, η Ούρσουλα Αντρες και η Ορνέλα Μούτι.
Χρώματα

Σήμερα, ως «Nikos Takis Fashion Hotel» πλέον, η αρχοντική οικία υποδέχεται ψαγμένους ενδυματολογικά κι όχι μόνο πελάτες στον «Οντά», στο «Μαροκινό», στο «Τζαμί», στα δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου τους για δεύτερη συνεχή σεζόν.

«Το 2000 ξεκινήσαμε τη διαμόρφωση των χώρων, οι ιδέες μάς έρχονταν χείμαρρος, όπως όταν σχεδιάζουμε τις τουαλέτες του οίκου. Θελήσαμε να “ντύσουμε” το ξενοδοχείο με το στιλ και τα αγαπημένα μας χρώματα, λαμπερά και δυνατά, κάθε δωμάτιο να είναι ένα fashion statement, με επιρροές από τη Ρόδο και τα ταξίδια μας».

Ταφτάδες και μεταξωτά κεντημένα στο χέρι, πουπουλένια μαξιλάρια βυθίζουν σε οριεντάλ νιρβάνα πελάτες του ξενοδοχείου που «έχουν επισκεφθεί fashion hotels στην Ιταλία, ιδίως Ιταλούς και Αμερικανούς, οι οποίοι λένε ότι δεν περίμεναν να βρουν κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα», εξηγεί ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Ηλίας Σπαντιδέας. «Πολλοί έρχονται για γαμήλιο ταξίδι, με τη νύφη να φορά νυφικό του οίκου ή, μετά τη διαμονή τους εδώ, κάποιες κυρίες θα περάσουν από το Κολωνάκι να αγοράσουν τις τουαλέτες τους πριν φύγουν για το εξωτερικό». Κι αν εκεί που χαλαρώνετε στο king size κρεβάτι, σας έρθει ξαφνικά η επιθυμία για ρούχο με διάσημη υπογραφή, μην την καταπνίξετε.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, η μπουτίκ Νίκου-Τάκη «εφημερεύει» για τους φανατικούς fashionistas!


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *