ροή ειδήσεων

Πτώχευση για γνωστή διεθνή αεροπορική εταιρεία - «Εγκλωβισμένοι» 13.000 επιβάτες



Περίπου 11.000 από τους επιβάτες βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Αλγερία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί.

Η αεροπορική εταιρεία Aigle Azur, η οποία μετέφερε περίπου 1,9 εκατομμύρια επιβάτες το 2018, υπέβαλε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή το βράδυ διέκοψε όλες τις πτήσεις της.

Ο Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί επιβεβαίωσε ότι η χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρείας δεν επηρέασε μόνο τους 1.150 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 500 μελών του πληρώματος, αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες. Μιλώντας στο γαλλικό κανάλι RMC τη Δευτέρα, δήλωσε:


«Υπάρχουν 13.000 επιβάτες που αγόρασαν τα εισιτήριά τους και θα πρέπει να επαναπατριστούν, μεταξύ των οποίων 11.000 στην Αλγερία, 6 στο Μάλι, στο Λίβανο, στη Μόσχα και τη Σενεγάλη»

Οι προσπάθειες για την επιστροφή αυτών των επιβατών στη Γαλλία θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τον Τζεμπαρί.

«Την Παρασκευή το βράδυ, είχα μια συνάντηση με όλες τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες και τους ζήτησα να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό τους. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Air France για τη ναύλωση πρόσθετων πτήσεων με προορισμό την Αλγερία», δήλωσε.

«Πιστεύουμε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος της ροής των επιβατών», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Aigle Azur ειδικευόταν στις πτήσεις μεταξύ Γαλλίας και Αλγερίας, προτού επιχειρήσει μια ανεπιτυχή επέκταση «σε ολόκληρο το Μαγκρέμπ» (σ.σ η περιοχή της Βορειοδυτικής - Βόρειας Αφρικής που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία), σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό.

Η αεροπορική εταιρεία έλαβε 14 προσφορές εξαγοράς, επιβεβαίωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας στο CNNi, την Τρίτη.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η Air France και η EasyJet, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP. Ο όμιλος The Dubreuil, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Air Caraibes, δήλωσε στο CNNi ότι υπέβαλε προσφορά μερικής εξαγοράς.

Οι προσφορές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κατάρρευση, καθώς και την απώλεια εργασίας για τους 1.150 υπαλλήλους της Aigle Azur, θα εξεταστούν σε συνεδρίαση την Παρασκευή.

Ο κινεζικός όμιλος HNA, που κατέχει τη Hainan Airlines, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Aigle Azur με ποσοστό 49%.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Νίλμαν, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της JetBlue και της TAP Air Portugal, κατέχει το 32%, ενώ ο Γάλλος επιχειρηματίας Ζεράρ Χουά, κατέχει το 19%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *