ροή ειδήσεων

Απολογισμός κακοκαιρίας: 16.000 κεραυνοί, βροχή έως 108 χιλιοστά, δύο ανεμοστρόβιλοι και τρεις υδροσίφωνες



Πολλά προβλήματα με πλημμυρικά επεισόδια και καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική Ελλάδα, προκάλεσε η σύντομη κακοκαιρία από τη νύχτα της Δευτέρας έως και το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας.
Μάλιστα, σε κάποιους σταθμούς των δυτικών ηπειρωτικών περιοχών το ολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 80 χιλιοστά, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Πύργου Ηλείας, όπου έφτασε τα 108 χιλιοστά. Ακολούθησαν Ζίτσα Ιωαννίνων (82 χιλιοστά), Αμαλιάδα (79 χιλιοστά), Δερβίζιανα Ιωαννίνων (68 χιλιοστά) και Ασπράγγελοι Ιωαννίνων (65 χιλιοστά).

Παράλληλα, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περί τους 16.000 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας, με τους 6.000 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά και τους υπόλοιπους 10.000 πάνω από τη θάλασσα. Δυστυχώς, δύο εξ αυτών χτύπησαν δυο ανθρώπους στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών με αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

Τέλος, καταγράφηκαν δύο ανεμοστρόβιλοι στην Αμαλιάδα και στην Καλαμάτα, καθώς και τρεις υδροσίφωνες, ένας στον Αμβρακικό Κόλπο στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας και δύο στη Ρόδο.

Την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 26, στη Θεσσαλία από 16 έως 31, στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα νότια ηπειρωτικά από 17 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 28, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 26 και στη Κρήτη από 16 έως 28.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως, το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *