ροή ειδήσεων

Φάρμακα: 1η Οκτωβρίου η σύμβαση ΓΕΣ – Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου



Φάρμακα: 1η Οκτωβρίου η σύμβαση ΓΕΣ – Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου – Αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των στελεχών

Πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος που είχε προκύψει με την προμήθεια φαρμάκων στα Δωδεκάνησα, φαίνεται ότι έρχεται την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απάντηση που δίνει στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.

Το πρόβλημα είχε προκύψει τον Ιούλιο όταν οι φαρμακοποιοί αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση λόγω διαφωνιών.

Τελικά με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Καμπά δόθηκε άμεσα εντολή να δίνεται προκαταβολή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ήθελε να πάρει φάρμακα, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνει ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος εκτιμά ότι η σύμβαση θα ξεκινήσει κανονικά την 1η Οκτωβρίου.

Δείτε την απάντησή του στη Βουλή:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Ανανέωση σύμβασης Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Τον Ιούλιο τρέχοντος έτους κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση Υποστήριξης Βάσης (ΔΥΒ) η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου (ΦΣΔ), με την οποία καταγγέλλεται η συναφθείσα σύμβαση, μεταξύ του ΦΣΔ και της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΓΕΣ (ΔΥΒ/ΔΥΓ), και διακόπτεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ και ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την 30η Ιουλίου 2019 η ΔΥΒ απέστειλε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου προσχέδιο νέας συλλογικής σύμβασης, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την επίλυση του θέματος και την 6η Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή ΔΥΒ και του Προέδρου του ΦΣΔ, στην έδρα του Σχηματισμού, στην οποία συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
Η μελέτη και επεξεργασία από το Δ.Σ. του ΦΣΔ του προσχεδίου σύμβασης της ΔΥΒ και η γνωστοποίηση εντός 10ημέρου των προτεινόμενων αλλαγών.
Η πιθανή ημερομηνία έναρξης της σύμβασης που είναι η 1η Οκτωβρίου 2019, ημερομηνία στην οποία έχει ορισθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦΣΔ.

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο και μέχρι την υπογραφή της ως άνω σύμβασης, εφαρμόζεται η παροχή του δικαιώματος της προπληρωμής του αντιτίμου της φαρμακευτικής δαπάνης στους δικαιούχους στρατιωτικούς, από τη διαχείριση χρηματικού της Υπηρεσίας που τους μισθοδοτεί, ενώ διευκρινίζεται ότι η σύμβαση δεν αφορά στο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, το οποίο είναι ασφαλισμένο στον ΕΦΚΑ.


Τέλος, επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω των Γενικών
Επιτελείων, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό, παρακολουθεί
ανελλιπώς τις συμβάσεις με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και προβαίνει στις κατ’
αρμοδιότητα ενέργειές του προκειμένου να εξασφαλίζεται η ακώλυτη παροχή
φαρμάκων τόσο στα στελέχη όσο και στα μέλη των οικογενειών τους.
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *