ροή ειδήσεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30Π.Μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ



Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων

Συναδέλφισσες-οι,

Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Τα όσα προβλέπονται στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο που κατέθεσε για "δημόσια διαβούλευση" η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπερνούν κάθε προσδοκία των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η " ανάπτυξη για όλους" που διατυμπανίζει η ΝΔ είναι ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους.

Ξηλώνει κλαδικές συμβάσεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τις καθιστά μη εφαρμόσιμες σε συνδυασμό με τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που δίνει στην εργοδοσία. Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, προβλέπει την υπερίσχυση τοπικών κλαδικών συμβάσεων έναντι κλαδικών συμβάσεων, με στόχο το περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Ορίζει συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!


Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεσπίζει το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, καταργώντας τα καταστατικά τους, φακελώνοντας τους εργαζόμενους. Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν τα σωματεία στο "γύψο", θέλουν να μας αφοπλίσουν για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα μας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.

Να μην το επιτρέψουμε! Αν τώρα οι μεγαλέμποροι έχουν ξεσαλώσει έχοντας μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα, τους μισθούς μας σε φιλοδώρημα, ας αναλογιστούμε τι μας περιμένει αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!

Για να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Απεργούμε για να μην περάσει ο . οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων.

Απεργούμε για να μην περάσει η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

Απεργούμε για να μην οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.

Απεργούμε την μη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

Απεργούμε για να μην καταργήσουν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ

Απεργούμε για να μην περάσει η συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Απεργούμε για να μην είναι ο Υπουργός Εργασίας ως “ανώτατος άρχοντας”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.


Απεργούμε για την καθιέρωση της Κυριακάτικης Αργίας .

Απεργούμε για την υπογραφή ΣΣΕ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απεργούμε για δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες και δικαιώματα .

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους που με την πτώχευση του τουριστικού κολοσσού"Thomas Cook", και των θυγατρικών του, θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και άλλοι δεκάδες χιλιάδες έμμεσα θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα .

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

Αυτό φοβούνται για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα. Ας κάνουμε το φόβο τους πράξη. Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα , συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα σήμερα έχουμε ανάγκη και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ


Το Δ.Σ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *