ροή ειδήσεων

Ρόδος: καταγγελία στρατιωτικών για απλήρωτες βάρδιες Σαββατοκύριακου από το 2018

Ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων



Επί 21 μήνες τώρα, στελέχη του Στρατού Ξηράς στην Ρόδο δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε Σάββατα, Κυριακές και αργίες που εργάστηκαν, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει πως παρά το γεγονός πως είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση από βουλευτή της ΝΔ προς τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος έδωσε διαβεβαίωση πως θα υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος, τίποτα δεν έγινε επί του πρακτέου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το news.gr, η ΠΟΜΕΝΣ σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με έγγραφο που της κοινοποίησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ), έγινε αποδέκτρια της έντονη δυσαρέσκειας συναδέλφων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους, όταν μάλιστα αυτό παρέχεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, το (α) σχετικό, καθορίζει την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Η παραπάνω αποζημίωση όμως, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν έχει χορηγηθεί στα στελέχη του Στρατού Ξηράς από 01/01/2018 έως και σήμερα.

Η καθησυχαστική απάντηση (γ σχετικό) του τέως ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκη, ότι έχουν δοθεί οδηγίες για την καλύτερη διευθέτηση του θέματος, στην σχετική επερώτηση του κ. Μάνου Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Υφυπουργού Τουρισμού (β σχετικό), αποδείχτηκε κενή περιεχομένου, στερούμενη ουσιαστικής διάθεσης εναρμόνισης του υπουργείου με τα θεσμοθετημένα και απαξιώνοντας τα στελέχη που προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους ακόμη και τις ημέρες που δεν εργάζεται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ όπως το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών, αλλά θεωρεί αδιανόητο να μην εφαρμόζονται οι ήδη θεσμοθετημένες παροχές κατατάσσοντας τους εργαζόμενους του κλάδου μας σε εργασιακό δυναμικό δεύτερης κατηγορίας. Αναμένουμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ως ελάχιστη αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα ανωτέρω στελέχη, γνωρίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία του Στρατού Ξηράς έχει αποδείξει το πόσο αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις ανησυχίες του προσωπικού της».

newsbeast

Σχόλια

  1. Να σημειωθει οτι η χρηματικη αποζημίωση ειναι μόνο 13ευρω ανα διανυκτερευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *