ροή ειδήσεων

Ρόδος «Καμάρεια 2019»: Μεγάλη παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τα 97 από τη Μικρασιατική Καταστροφή



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πραγματοποίησε το 13ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2019» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019. Την έκτη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Αχ ! Πατρίδα μου γλυκιά» αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τα 97 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.




Στην παράσταση συμμετείχαν πάνω από 50 χορευτές από τους Συλλόγους Παστίδας «Καμάρι» και Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».

Σαράντα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου καθώς και μια αξιόλογη ορχήστρα επένδυσαν μουσικά την ιδιαίτερη αυτή βραδιά. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε ακόμη θεατρική παράσταση, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, συναυλίες με μουσική και τραγούδια για όλα τα γούστα, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών κ.ά. Καθόλη την διάρκεια του φεστιβάλ λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας των Νίκου Χατζηκαλημέρη και Γιώργου Πάττα με τίτλο «Διπλή Ματιά» με θέμα το περιβάλλον, καθώς και έκθεση ζωγραφικής από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι».



«Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την γράψει από την αρχή και εμείς δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε να χαρίσουμε τίποτα από την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ελλάδα είναι και η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Κύπρος, όπως Ελλάδα είναι επίσης ο Πόντος, η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία και η Σμύρνη, στις οποίες άλλωστε είναι αφιερωμένη η αποψινή μας συναυλία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε», υπογράμμισε πριν από την έναρξη της παράστασης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» Ιωσήφ Σιαλούπ.

http://www.pontos-news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *