ροή ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Νέα προθεσμία για 3.000 δικαιούχους (2.800 ευρώ σε ανέργους)



Νέα προθεσμία ορίστηκε για τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων του ΟΑΕΔ.

Με απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις 30/09/2019 και ώρα 23:59.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (400 ώρες*5,00 ευρώ/ώρα) και το επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε 800 ευρώ (200 ώρες*4,00 ευρώ/ώρα).

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει:
Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (δύο συνεδρίες)
Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 400 ωρών σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων (voucher) που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης
Πρακτική άσκηση- on the job training- συνολικής διάρκειας 200 ωρών

Τις υπηρεσίες θεωρητικής κατάρτισης και επαγγελματικής συμβουλευτικής θα παρέχουν αδειοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης (Κέντρα Δια βίου Μάθησης επιπέδου 1 ή 2) που θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων της δράσης. Επίσης, οι πάροχοι κατάρτισης θα πραγματοποιήσουν τη σύζευξη των ανέργων με τις επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης και θα μεριμνήσουν για την προετοιμασία των ωφελουμένων αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης από αρμόδιους φορείς πιστοποίησης.

Σημειώστε:
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας
Κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως κατηγορίας, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια για να καταρτιστεί σε ειδικότητα ΤΠΕ από τις αναφερόμενες στον Πίνακα Επαγγελματικών Ειδικοτήτων

Δικαιούχοι - Διαδικασία συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση, έχουν (μεταξύ άλλων) άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης
Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 μέχρι και 30.09.1994
Να είναι πτυχιούχοι ΑΤΕΙ σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης

Ο ωφελούμενος πρέπει:
Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής»
Να διαφυλάξει το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Αποτελεί το αποδεικτικό της υποβολής της και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση των προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων της πρόσκλησης«Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι θα αναρτηθούν αμφότερα στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.

Οι πίνακες κατάταξης των συμμετεχόντων ανέργων του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς ΚΑΥΑΣ των ενδιαφερομένων.


Σημειώνεται ότι οι επιλαχόντες και οι μη επιλεγέντες θα έχουν το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών από της δημοσιεύσεως των πινάκων κατάταξης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *