ροή ειδήσεων

Το «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Ζητάνε... Μύκονο, Πάρο & Νάξο! - Θέλουν ακόμα 85 χλμ. δυτικότερα τα «σύνορά τους» στο Αιγαίο



Δεν έχουν όρια πλέον οι Τούρκοι. Δεν ζητούν απλώς τη τη διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό, αλλά θέλουν να προχωρήσουν δυτικότερα στον 24ο Μεσημβρινό!

Συγκεκριμένα ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ και ένας εκ των εξ απορρήτων συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι ο χάρτης της «Γαλάζιας» τους «πατρίδας» μπροστά από τον οποίο είχε εμφανιστεί πρόσφατα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, είναι «πολύ μετριοπαθής» και «όχι σωστός», καθώς μετακινεί τα «θαλάσσια σύνορα» της Τουρκίας 85 χλμ. ανατολικότερα», ενώ τα κανονικά σύνορα περιλαμβάνουν σειρά νησιών όπως η Μύκονος, η Αμοργός, η Νάξος, η Πάρος, τα Κουφονήσια κλπ. (βλέπε χάρτη κάτωθι) !






Ο χάρτης που παρουσιάστηκε από τη «Ναυτική Ακαδημία» στις 31 Αυγούστου 2019, παρουσία του Τούρκου προέδρου, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν, έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών ενώ αυτός που είχε δημοσιεύσει το 1974 το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το Αιγαίο, η τουρκική υφαλοκρηπίδα έφθανε μέχρι το γεωγραφικό μήκος των 24 Μοιρών ανατολικά.

Ωστόσο, στον χάρτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, επισημάνθηκε ότι αυτός σχεδιάστηκε ανατολικότερα στο γεωγραφικό μήκος των 25 μοιρών.

Ο Γιαλίμ ισχυρίζεται ότι τα «τουρκικά σύνορα» μετατοπίστηκαν περίπου 85 χιλιόμετρα ανατολικότερα!



Τα σύνορα δηλαδή που θεωρεί ότι έχει η Τουρκία στο Αιγαίο!

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν εφαρμοστούν τα θαλάσσια σύνορα του 2019, η Τουρκία θα χάσει 'σημαντικά δικαιώματα' στο Αιγαίο Πέλαγος», σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Γιαλίμ πρόσθεσε ακόμη, ότι σύμφωνα με τα (τουρκικά)" δικαιώματα" που απορρέουν από τις "διεθνείς συμβάσεις" και το "διεθνές δίκαιο", (επικαλούμενοι γενικώς και αορίστως το "διεθνές δίκαιο" και κατά το δοκούν βέβαια) ) οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας, δηλαδή, η Γαλάζια πατρίδα μας, είναι περίπου 550 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο εναέριος χώρος μας είναι 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενώ τώρα αναφέρθηκε ότι η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μας είναι 462 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *