ροή ειδήσεων

Παντελής Χατζηδιάκος: η Ρόδος, ο Παναθηναϊκός, η «μετανάστευση» και ο Μίνο Ραϊόλα



To10.gr ακτινογραφεί το προφίλ του Παντελή Χατζηδιάκου που βρίσκεται στην προεπιλογή του Τζον Φαν'τ Σιπ. Πότε τον ανακάλυψε ο Παναθηναϊκός, πως η οικονομική κρίση επηρέασε θετικά την καριέρα του. Η καθοδήγηση του σπουδαίου, Μίνο Ραϊόλα και η... προφητεία προ δύο μηνών για την Εθνική ομάδα.


Η έλευση του Τζον Φαν’τ Σιπ στην Εθνική μας ομάδα έφερε από νωρίς τις πρώτες εκπλήξεις. Εκπλήξεις με άρωμα… ολλανδικό, αφού ο Ολλανδός προπονητής κοίταξε προς το ποδόσφαιρο της χώρας του και κάλεσε δύο Έλληνες που αγωνίζονται εκεί και οι οποίοι δεν είχαν κληθεί ξανά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πρόκειται για τους Βρουσάι και Παυλίδη, τους οποίος χρησιμοποίησε μάλιστα με το «καλημέρα».



Στο ντεμπούτο του στον ελληνικό πάγκο, απέναντι στη Φιλανδία, ο Βρουσάι ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ο Παυλίδης πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο συνέβη και λίγες μέρες αργότερα στο παιχνίδι κόντρα στο Λιχτενστάιν στο Ολυμπιακό Στάδιο.



Πλέον έρχεται η σειρά και τρίτου «Ολλανδού». Ο Παντελής Χατζηδιάκος βρίσκεται στην προεπιλογή του Τζον Φαν’τ Σιπ για τα ματς με Ιταλία και Βοσνία. Ένα 22χρονο παιδί, που βρίσκεται στην Αλκμάαρ από τα 14 του και πλέον είναι ένας εκ των αρχηγών της ολλανδικής ομάδας.

Ένα παιδί που πριν από λίγους μήνες αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τον ΠΑΟΚ και στις δηλώσεις του αποδείχτηκε… προφητικός. «Αυτή τη στιγμή είμαι στην Άλκμααρ, θα παίξουμε στο Europa League, ελπίζω να μπούμε στους ομίλους και από εκεί και πέρα να με καλέσουν και στην Εθνική Ελλάδος», θα πει ο Χατζηδιάκος στις 4 του περασμένου Ιουλίου. 2,5 μήνες μετά μαθαίνει πως ο Φαν’ τ Σιπ του ανοίγει την πόρτα για την Εθνική κι εκείνος είναι έτοιμος να συστηθεί στο ελληνικό κοινό.

Γεννημένος στη Ρόδο στις 18 Ιανουαρίου 1997, από Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Ολλανδία (κατέχει και τις δύο υπηκοότητες), ο Χατζηδιάκος ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής στη Ρόδο. Από ηλικία 8 χρονών έπαιρνε μέρος στα Summer Camp που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Οι «πράσινοι» τον έφερναν συχνά στις ακαδημίες τους για προπονήσεις και όταν ο Χατζηδιάκος ήταν 11 ετών άφησε τη Ρόδο για να μετακομίσει στην Αθήνα και να γίνει μέλος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο ταλέντο, όμως η καριέρα του θα συνεχιζόταν μακριά από την Ελλάδα.



Η οικονομική κρίση, η μετακόμιση, η Αλκμάαρ

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα «χτύπησε» και την πόρτα της οικογένειας του Παντελή Χατζηδιάκου. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να καλύπτουν τα έξοδα και αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ολλανδία απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του, όταν ο μικρός ήταν 13,5 ετών. Το ποδόσφαιρο, όμως, δε θα έβγαινε από τη ζωή του.


Οι γονείς του τον έγραψαν αμέσως στις ακαδημίες της Αλκμάαρ, όπου και μετακόμισαν και οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ολλανδικού συλλόγου και των προπονητών του, έγινε αρχηγός της U-16, κατέκτησε το πρωτάθλημα μαζί της και στη συνέχεια έγινε αρχηγός στην Under 18 και Under 19.

Η «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα δεν άργησε να έρθει. Σε ηλικία 18 ετών κι ενώ ήδη είχε αγωνιστεί με την U-16 της Εθνικής Ολλανδίας και με την U-17 της Εθνικής Ελλάδας, ο Χατζηδιάκος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΖ.



«Ο Χατζηδιάκος είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και ακουμπάμε με εμπιστοσύνη πάνω του. Ήταν με την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία, είναι δεξιοπόδαρος και πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και εξαρτάται από τον ίδιο να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα, όπως τόσοι ακόμη παίκτες από τα τμήματα υποδομής», είπε τη μέρα των υπογραφών ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Έρνι Στιούαρτ.

«Αυτό το συμβόλαιο είναι η ανταμοιβή με όσα έχει περάσει η οικογένειά μου με τη μετακόμιση από την Ελλάδα στην Ολλανδία, αλλά και για την καθημερινή μου προσπάθεια και βέβαια τη συμμετοχή μου στη μίνι προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Πορτογαλία», θα πει ο ίδιος με το χαμόγελο να μη φεύγει από τα χείλη του.

Με ατζέντη τον Ραϊόλα

Έγινε διεθνής και με την U-21 της Εθνικής Ελλάδος, μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον Λάζαρο Λάμπρου, με τον οποίο είναι κολλητός φίλος. Είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να τα πουν οι δυο τους σε εκείνο το φιλικό του καλοκαιριού μεταξύ του ΠΑΟΚ και της AZ.

Έχει καθιερωθεί ήδη στην Αλκμάαρ, με την οποία μετράει 72 συμμετοχές, τρία γκολ και δύο ασίστ, αγωνίζεται τόσο ως στόπερ, όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας και ήδη είναι ένας εκ των αρχηγών του ολλανδικού συλλόγου, τραβώντας τα μάτια αρκετών σκάουτερς. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, αλλά στο ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει καταφέρει να χτίσει ήδη το όνομά του, με την αξία του να αποτιμάται κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι Ολλανδοί πίνουν νερό στο όνομα του Χατζηδιάκου κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο ταλέντο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο σούπερ ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα είναι εκείνος που καθοδηγεί τον νεαρό άσο. Κάτι που σχεδόν του… εξασφαλίζει ένα επιτυχημένο μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Όσο για το αν κάνει σκέψεις επιστροφής στην Ελλάδα; «Δεν είναι η ώρα ακόμα να γυρίσω στην Ελλάδα, είμαι σε μικρή ηλικία και θέλω να κάνω καριέρα στο εξωτερικό και εννοείται ότι κάποια μέρα θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *