ροή ειδήσεων

Εστία μόλυνσης δίπλα από σχολείο - φωτος


Αναγνώστης: Καλημέρα ... αυτό το υπέροχο θέαμα το οποίο συνοδεύεται από μια ακόμα πιο υπέροχη μυρωδιά βρίσκεται στη Βας. Ηρακλειου λίγο πριν από το ειδικό σχολείο ....... εκτός του ότι είναι κατοικημένη περιοχή από εκεί περνάνε καθημερινά παιδιά !!! 
Ο σωρός μέρα με τη μέρα αυξάνεται κ τώρα έχει αρχίσει κ επεκτείνεται με φυλλάδια πεταμένα παντού !!! 
Το σκουπιδιάρικο περνάει αδιάφορο κ το μόνο που κάνει είναι να αδειάζει τους κάδους κ αυτό όχι όσο τακτικά θα έπρεπε , για οδοκαθαριστή δε ούτε λόγος !!!! 
Εστία μόλυνσης δίπλα από σπίτια , μικρά παιδιά & τα παιδιά του ειδικού σχολείου ........... θα ενδιαφερθεί κανεις να τα καθαρίσει αναρωτιέμαι ;;;;;


Σχόλια

  1. Συγνώμη, ποια είναι η εστία μόλυνσης ακριβώς;
    Στις φωτογραφίες δε φαίνεται ξεκάθαρα.

    Τα πεταμένα χαρτιά όντως αποτελούν θέαμα που δεν ταιριάζει στην πόλη μας. Παρόλαυτα κανείς δεν έχει μολυνθεί από χαρτί παγκοσμίως.

    Εφόσον το απορριμματοφόρο περνάει και αδειάζει τους κάδους, σημαίνει ότι κάνει τη δουλειά και ενδιαφέρεται. Επειδή επίσης το απορριμματοφόρο ενδιαφέρεται και για τους άλλους κάδους στο πρόγραμμά του, δε γίνεται να κάτσει να μαζέψει ένα ένα τα χαρτάκια στο δρόμο.

    Στο αν θα ενδιαφερθεί κανείς να καθαρίσει η απάντηση είναι μάλλον πως όχι. Κυρίως δεν ενδιαφέρεται αυτός (ο άνρθωπος - για λόγους πολιτικής ορθότητας) που έγραψε το παράπονο αλλιώς θα το είχε κάνει ήδη αντί να κράξει.

    Όντως αυτή η εικόνα δε θα έπρεπε να υπάρχει δίπλα σε οποιοδήποτε σχολείο ή πόλη του πολιτισμένου κόσμου, ή στη φύση.

    Γράφω αυτό το σχόλειο διότι θα ήταν καλό να μεταβούμε σιγά σιγά σε μια εποχή δημιουργικού κραξίματος. Αντί απλά να κράζουμε, ας δράσουμε συλλογικά ή ατομικά (και το συλλογικό θα ακολουθήσει) για να φτιάξουμε κάτι καλό. Ας βγάλουμε τις φωτογραφίες πριν με τη βρωμιά και μετά που δείξαμε το ενδιαφέρον μας καθαρίζοντας το δρόμο, έστω κι αν δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Έστω κι αν ο δρόμος ξαναβρωμίσει σύντομα. Έστω κι αν δεν μπορούμε να το καθαρίσουμε όλο. Ας δείξουμε όμως πώς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, γιατί όντως ενδιαφερόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς κοφοίς αποπέρδεις. Δυστυχώς για πολλοστή φορά η ανικανότητα των "αρχόντων" μας στο μεγαλείο της αποδεικνύει ότι μόνο για την καρέκλα ενδιαφέρονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες πισω απο τους καδους φαινεται οτι γινεται χαμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/9/19 08:05

    Φταίει ο Δήμος και ο κάθε Δήμος, δεν φταίμε εμείς που πετάμε όλα μας τα σκουπίδια στο δρόμο και οι κάδοι παραμένουν άδειοι... Μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως θα πρέπει να παρακολουθήσεις καμιά φορά πως αδειάζουν τους κάδους στο απορριμματοφόρο. Όχι μόνο τους χτυπάνε πάνω-κάτω σαν χταπόδια και καταστρέφονται, αλλά ότι σκουπίδι πέσει κάτω, το αφήνουν και φεύγουν!
      Για πήγαινε μια βόλτα Ευρώπη μεριά να δεις πως γίνεται η αποκομιδή τους και τα ξαναλέμε!

      Διαγραφή
    2. Ίσως ο Ανώνυμος να μένει ήδη Ευρώπη και να μην μπορεί να το κάνει αυτό που προτείνεις. Για μένα στην Αγγλία δεν ξέρω αν μπορώ να το πω Ευρώπη σε αυτό πάντως που λες για τα χταπόδια μαζί σου.
      (Πρόταση) Βγάρ'τους βίντεο και μετά τους το στέλνεις σε επιστολή.
      Σενάριο 1. σου απαντούν και τα πράγματα βελτιώνονται
      Σενάριο 2 σου απαντούν αλλά η κατάσταση παραμένει
      Σενάριο 3 δε σου απαντού και δεν αλλάζει η κατάσταση
      Για τα 2 και 3 δε σταματάς να τους τραβάς βίντεο και να τα ανεβάζεις σε κοινωνικά μέσα κλπ ή διαμαρτύρεσαι με κάποιο εναλλακτικό τρόπο.

      Διαγραφή
  5. ΓΙΑΝΝΗΣ11/10/19 22:22

    Στην Ευρώπη οι πολίτες όμως δεν ανοίγουν τα παράθυρα τους και ξεφορτώνονται ότι δεν χρειάζονται όπου να ΄ναι. Στην Ευρώπη οι πολίτες δεν νοούν τους κάδους απορριμμάτων ως μικρές χωματερές όπου μπορούν να ξεφορτωθούν ότι θέλουν όποτε θέλουν κλαδιά, στρώματα, έπιπλα, μπάζα κλπ κλπ κλπ. Στην Ευρώπη οι πολίτες δεν βγάζουν τα κατοικίδια τους να αφοδεύσουν στα πάρκα και έξω από τα σχολεία σκεπτόμενοι ότι πληρώνουν δημοτικά τέλη άρα ο σκουπιδιάρης όπως τον αποκαλούν οφείλει να τα μαζέψει και ας τα έχουν πατήσει ως τότε 10 100 1000 συνάνθρωποι του. Στην Ευρώπη οι πολίτες είναι ευσυνείδητοι και αντί να το παίζουν σπουδαίοι ( μάλλον δεν έχουν και κάτι καλύτερο να κάνουν) κρατώντας το iphone τους, κυνηγάνε όλους αυτούς τους ασυνείδητους που προκαλούν όλα τα παραπάνω. Στην Ευρώπη οι πολίτες πριν κάνουν κριτική κάνουν αυτοκριτική. Για να γίνουμε λοιπόν Ευρωπαίοι κάποια στιγμή πρέπει να τα βάλουμε με τους 60000 που προκαλούν το πρόβλημα και όχι με τους 100 που προσπαθούν να το σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην παίρνεις κι όρκο για
      1)Στην Ευρώπη οι πολίτες όμως δεν ανοίγουν τα παράθυρα τους και ξεφορτώνονται ότι δεν χρειάζονται όπου να ΄ναι.
      2)Στην Ευρώπη οι πολίτες δεν βγάζουν τα κατοικίδια τους να αφοδεύσουν στα πάρκα και έξω από τα σχολεία

      Αν μιλήσουμε για συχνότητα βέβαια θα τείνω να συμφωνήσω στο ότι ενδοχώρια υποφέρουμε.

      (Στην Ευρώπη οι πολίτες δεν νοούν τους κάδους απορριμμάτων ως μικρές χωματερές όπου μπορούν να ξεφορτωθούν ότι θέλουν όποτε θέλουν κλαδιά, στρώματα, έπιπλα, μπάζα κλπ κλπ κλπ.) - Όχι γιατί ο καθένας έχει το δικό του κάδο και άμα τον κάνει χωματερή όπως λες, θα φάει καμπανάκι. Επίσης σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την τηλεφωνική γραμμή του φορέα αποκομιδής για συλλογή κλαδιών, στρωμάτων κλπ. Είναι κάπως διαφορετική η οργάνωσή μας με τις Βόρειες χώρες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *