ροή ειδήσεων

Κύκλωμα πουλούσε ωάρια και έκανε υιοθεσίες με «γέννες κατά παραγγελία»



Συνελήφθησαν 12 άτομα -Γιατρός και δικηγόρος μεταξύ των συλληφθέντων - Πάνω από εξήντα οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία - Έως και 25.000 ευρώ το κόστος της παράνομης υιοθεσίας
Τη δράση οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων αποκάλυψε έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση δώδεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας δικηγόρος και μία γιατρός, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα πρόσωπα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, Γεωργιανής καταγωγής, στις οποίες αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος.


Κατά τις ίδιες πηγές, η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων Θεσσαλονίκης έφερε στο «φως» ολόκληρη «φάμπρικα» παράνομων υιοθεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία που συνοδεία φερόμενων ως μελών του κυκλώματος έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία, ενώ στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.

Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός από την «τιμή» του νεογνού και τα έξοδα τοκετού, κ.ά. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν.


Η έρευνα των διωκτικών αρχών αποκάλυψε και μία δεύτερη, εξίσου «χρυσοφόρα», δραστηριότητα του κυκλώματος, δηλαδή αυτή που συνδέεται με το εμπόριο ωαρίων. Η δικογραφία αναφέρεται σε περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που έδιναν επί χρήμασι τα ωάρια τους και στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα τα πωλούσαν. Στην περίπτωση της εμπορίας ωαρίων φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *