ροή ειδήσεων

«Βράζει» η θάλασσα στο Καστελόριζο με έλληνες και τούρκους να διεξάγουν ασκήσεις στην ίδια περιοχή



Νέα «παιχνίδια» της Άγκυρας με την Έρευνα και την Διάσωση

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ένταση στην περιοχή του Καστελορίζου όπου χθες σημειώθηκαν υπερπτήσεις πάνω από το ακριτικό νησί και την νησίδα Ρω.

Υπερπτήσεις που δεν έμειναν αναπάντητες καθώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με μαχητικά που απογείωσε από την Κρήτη προχώρησε σε μια σκληρή αερομαχία δυτικά του Καστελόριζου.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Κι ενώ η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για σήμερα με τον τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, προχώρησε στην έκδοση της NAVTEX 1069/19 με την οποία δεσμεύει για τις 29 Σεπτεμβρίου μια μεγάλη περιοχή νότια του Καστελόριζου, τόσο εντός ελληνικής όσο και κυπριακής δικαιοδοσίας για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, αμφισβητώντας έτσι την κυριαρχία των δύο χωρών.





Να θυμίσουμε πως πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είχε εκ του πονηρού αναφέρει πως πολεμικά της πλοία περισυνέλεξαν μετανάστες ανοιχτά της Σάμου. Θέτοντας έτσι ένα ακόμα λιθαράκι στην διεκδίκηση της Άγκυρας για την διενέργεια επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης στο μισό Αιγαίο και μέσω αυτής της διαδικασίας τον έλεγχο των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η ένταση αναμένεται να είναι μεγάλη στις 29 Σεπτεμβρίου και για ένα ακόμα λόγο στην περιοχή του Καστελορίζου. Καθώς από τις 27 του μήνα ξεκινά η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» και η Αθήνα έχει ενημερώσει για μεγάλης κλίμακας άσκηση σε Αιγαίο, Καρπάθιο πέλαγος και θάλασσα του Καστελορίζου, αναμένεται μεγάλες μονάδες του ελληνικού και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να βρεθούν για μια ακόμη φορά σε «μικρή απόσταση» ασκούμενα, με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί, ειδικά όταν η μια πλευρά έχει δεσμεύσει την περιοχή ασκήσεώς της παράνομα.

Ένταση αναμένεται και σήμερα καθώς η Τουρκία έχει δεσμεύσει και πάλι παράνομα την γνώριμη περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου για ναυτική άσκηση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *