ροή ειδήσεων

Θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας: Έτσι θα αλλάξει η Ελλάδα ποδηλατική κουλτούρα



Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Τζιανλουίτζι Στάνγκα θα βρεθεί στη Ρόδο για την Historica 2019 και προτείνει αλλαγές στην ποδηλατική κουλτούρα της χώρας


Ενας θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας, θα βρεθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο με την ευκαιρία της διοργάνωσης «Historica» που θα διεξαχθεί 10-13 Οκτωβρίου. Πρόκειται για διοργάνωση που συγκεντρώνει εκατοντάδες λάτρεις του ποδηλάτου σε ένα ραντεβού αναμνήσεων.


Επίτιμος καλεσμένος είναι ο Τζιανλουίτζι Στάνγκα (Gianluigi Stanga). Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες αθλητικές μορφές της Ιταλίας καθώς η αγωνιστική καριέρα του, ξεκίνησε το 1965 περιελάμβανε 30 νίκες, ενώ το 1975 πήρε στα χέρια του την άδεια του προπονητή σε εθνικό επίπεδο. Από το 1977 έως το 1980 συνεργάστηκε με την ιταλική ομοσπονδία ποδηλασίας ως τεχνικός της Εθνικής ομάδας πίστας, αναλαμβάνοντας και την Ολυμπιακή προετοιμασία της «σκουάντρα ατζούρα», για να ακολουθήσει η συνεργασία του με την Ολυμπιακή επιτροπή, αλλά και η αντίστοιχη με την Ελληνική Ομοπονδία Ποδηλασίας έως το 1983 σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.
Θρύλος της ποδηλασίας

Μέσα από τη διαδρομή του στην προπονητική ανέδειξε κορυφαίους αθλητές όπως οι Moser, Baronchelli, Corti, Thutau, Βugno, Rominger, De Wolf, Gianetti, Martinello, Zabel και Petacchi.

Συνολικά είχε 304 νίκες μεταξύ των οποίων δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο γύρους Ιταλίας και αμέτρητες διεθνείς νίκες στους μεγαλύτερους αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Υπηρέτησε ακόμη την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενώ από το 2008 είναι πρόεδρος της εταιρείας Κ4 με έδρα το Μιλάνο η οποία προσφέρει υπηρεσίες και συμβουλές στον κόσμο.
«Άλλη κουλτούρα στην Ελλάδα»

«Δυστυχώς στην Ελλάδα, πιθανόν λόγω της γεωγραφικής της θέσης, επικρατεί μία ποδηλατική κουλτούρα πολύ διαφορετική από τα άλλα κράτη. Θα πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει πολλούς οικονομικούς πόρους και να βρει ένα χορηγό για να δημιουργήσει μια επαγγελματική ομάδα World Tour, που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την κοινή γνώμη, τον Τύπο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», σημείωσε.
«Μετά τα 16 πιο σοβαρά»

Στάθηκε κυρίως στα τμήματα υποδομής. «Η συμβουλή μου είναι να ασχοληθούν τα παιδιά με την ποδηλασία αρχικά ως διασκέδαση. Σε ηλικία, 15-16 ετών, μπορούν να βλέπουν την ποδηλασία στα σοβαρά και εφόσον έχουν ταλέντο και ικανότητες να προχωρήσουν όσο μπορούν περισσότερο».
«Καθιέρωση της Historica»

Η 2η «Historica» πλησιάζει και ο Gianluigi Stanga σκοπεύει να αποτελέσει κομμάτι της: «Ένα γεγονός και εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου είναι πάντα θετικές και ενθουσιάζουν τους φίλους του αθλήματος. Πρέπει να επιμείνουν οι διοργανωτές και να το κάνουν γνωστό σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί η Ρόδος ανέκαθεν ήταν ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός. Εύχομαι να καθιερωθεί η Historica και να αποτελεί πάντα μία τεράστια ποδηλατική συνάντηση, η οποία θα αποτελεί θέμα συζήτησης στα ευρωπαϊκά δρώμενα του αθλήματος».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *