ροή ειδήσεων

Jumbo: 6 ήμερη εργασία χωρίς ρεπό για τους εργαζόμενους - Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος



Με εξαήμερη εργασία, χαμηλούς μισθούς, ημιαπασχόληση και συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργάζονται στα Jumbo οι εργαζόμενοι όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλληλων της Αθήνας.


Να σημειωθεί ότι η 6ημερη εργασία υπογράφθηκε με ατομική σύμβαση εργασίας μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας των Jumbo στις αρχές Ιανουαρίου 2019 και τότε το Dikaiologitika News είχε γράψει ότι η διοίκηση καλούσε εκβιαστικά και υπό την απειλή της απόλυσης όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν τροποποιητική ατομική σύμβαση εργασίας για την αλλαγή της ημερήσιας εργασίας.

Ουσιαστικά ζητούσαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την μετατροπή του 5νθημερου εργασίας τους, σε εξαήμερο στη λογική του λάστιχου που ξεχειλώνει ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης!

Βέβαια αυτή η τροποποίησης των όρων της ατομικής σύμβασης εργασίας αφορά 6 συνολικά εβδομάδες κάθε χρόνο. Στην πράξη η εργοδοσία των Jumbo επιδιώκει (ας μην ξεχνάμε ότι έχει έκδηλο εποχιακό χαρακτήρα η εμπορική της δραστηριότητα) να βάζει τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο όταν εκείνη έχει περισσότερη ανάγκη από την εργασία των μισθωτών που απασχολεί και ειδικά κατά τα χρονικά διαστήματα προετοιμασίας ή όταν υφίσταται μεγάλη προσέλευση κοινού (αρχές σχολικής χρονιάς, Χριστούγεννα, Απόκριες κλπ).

Τότε είχε παρέμβει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και είχε προσφύγει στο ΣΕΠΕ αλλά όπως φαίνεται δεν έγινε τίποτα.
Σήμερα λοιπόν η Jumbo αφού υπογράφθηκαν οι ατομικές συμβάσεις και αφού απέλυσε όσους δεν συμφωνούσαν προχώρησε στην εφαρμογή των όρων της σύμβασης που οριζε 6ημερη εργασία όταν υπάρχει φόρτο εργασίας.

Η διοίκηση του Jumbo έχει χωρίσει σε τρεις κατηγορίες των εργαζόμενους της

-Υπεύθυνοι καταστημάτων και εργασιακών πόστων: Η 6μερη εργασία αφορά: 1 εβδομάδα τον Ιανουάριο, 2 εβδομάδες τον Αύγουστο, 1 εβδομάδα το Σεπτέμβριο, 1 εβδομάδα τον Οκτώβριο και 1 εβδομάδα το Νοέμβριο!

-Απλοί εργαζόμενοι: 6ήμερη εργασία για: 2 εβδομάδες τον Μάρτιο (σ.σ. Απόκριες), 1 εβδομάδα τον Απρίλιο (Πάσχα), 1 εβδομάδα τον Σεπτέμβριο (έναρξη σχολικής χρονιάς), 1 εβδομάδα το Νοέμβριο και 1 εβδομάδα το Δεκέμβριο!

-Μερικώς απασχολούμενοι (έως 30 ώρες/εβδομάδα): υπέγραψαν τροποποιητική σύμβαση ώστε να δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να εργαστούν 40ωρο όποτε και όταν το ζητήσει η εταιρεία!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *