ροή ειδήσεων

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Ελληνικός «άθλος» στη Σανγκάη! Ο Στέφανος απέκλεισε το Νο1 του κόσμου – videos



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε νέο άθλο στη Σανγκάη και απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! Νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ το Νο1 του κόσμου και κάτοχο του τίτλου στο Masters 1000. Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη νίκη της καριέρας του επί του θρυλικού Σέρβου τενίστα. Προκρίθηκε έτσι πανηγυρικά στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ.

Ελληνικός «άθλος» στη Σανγκάη! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έριξε τη… βόμβα του τουρνουά, αποκλείοντας το Νο1 του κόσμου και κάτοχο του τίτλου στη διοργάνωση, τον εκπληκτικό Νόβακ Τζόκοβιτς.


Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν ανίκητος κόντρα στον τεράστιο αντίπαλό του και παρότι βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κράτησε το σερβίς του σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα και με δύο σπουδαία μπρέικ πήρε και τη νίκη με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 3-6).


Το παιχνίδι

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και έκανε μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Τσιτσιπά για να πάρει προβάδισμα 3-0 και 4-1 στο πρώτο σετ, το οποίο και «έκλεισε» εύκολα με 6-3.



Ο Έλληνας τενίστας, Νο7 του κόσμου, δεν απογοητεύτηκε όμως από το γρήγορο 1-0 και στο δεύτερο σετ εμφανίστηκε πολύ καλύτερος. Με εκπληκτικά πρώτα σερβίς μάλιστα δεν έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να τον «απειλήσει» και έτσι βρήκε την ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στο 12ο γκέιμ του αγώνα, για το 5-7 και το 1-1 στα σετ.



Η ισοφάριση της αναμέτρησης έδωσε… φτερά στον Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε «μαγικό» παιχνίδι στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 3-1 γκέιμ, για να κρατήσει μέχρι τέλους στη συνέχεια το σερβίς του και να κλείσει άνετα το σετ με 6-3.

Πήρε έτσι με ανατροπή 2-1 μία μεγαλειώδη νίκη κόντρα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, τον οποίο και νίκησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά τον Καναδά, αποκλείοντας τον από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο ίδιος θα αντιμετωπίσει πλέον στα ημιτελικά το Ρώσο Μενβέντεφ, που είναι στη θέση Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *