ροή ειδήσεων

Μαχαίρι στο Επίδομα Ενοικίου, μόνο με ονομαστικό λογαριασμό ΔΕΗ και χαράτσι 130 ευρώ



Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 όπως είχε γράψει το Dikaiologitika News στις 8 Μαρτίου 2019  για να χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου απο 1.1.2020 θα πρέπει ο ενοικιαστής να έχει στο όνομα του τον λογαριασμό της ΔΕΗ


Ειδικότερα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχε ανακοινωθεί από την τότε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι κατ' εξαίρεση θα χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου ακόμα και αν ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία δεν είναι στο όνομα αυτού που κάνει την αίτηση. Σημειώνοντας μάλιστα οτι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Έτσι απο την 1η Ιανουαρίου του 2020 το επίδομα θα χορηγείται μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους. Επομένως θα πρέπει οι σημερινοί δικαιούχοι να καταβάλλουν το τίμημα των περίπου 130 ευρώ και να αλλάξουν το όνομα στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτο γίνεται όπως υποστηρίζουν απο το υπουργείο Εργασίας γιατί διαπιστώθηκε ότι ένας δικαιούχος που έχει πολλές κατοικίες να παίρνει δυο και τρία επιδόματα ενοικίου.


Έτσι το επίδομα ενοικίου για να το πάρει κάποιος το 2020 θα πρέπει να έχει ηλεκτρονικό συμβόλαιο σε ισχύ και λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομα του προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η διασταύρωση στοιχείων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση:

- Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει μέσα στη δωδεκάμηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχους δεν μπορεί να το ανανεώσει.

- Έως τις 31/12/2019 πρέπει η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

- Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

- Το επίδομα ανακαλείται σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα μέλη νοικοκυριού συμμετέχουν σε παραπάνω από μία αιτήσεις.

Σχόλια

  1. Μήπως θα πρέπει το υπουργείο να κάνει κάτι για να πιάσει τους φοροφυγάδες γιατί όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα για να παίρνουν έξτρα επιδοτήσεις, είναι αυτοί που εσκεμμένα δηλώνουν χαμηλό εισόδημα φοροδιαφεύγοντας ταυτοχρόνως. Και είναι πάρα πολλοί κυρίως αλλοδαποί που δηλώνουν χαμηλό εισόδημα κάτω των 5000 ετησίως με αυτοκίνητο και ενοίκιο. Τώρα πως βγαίνουν, να μας το πει η Εφορεία.
    Αν λοιπόν κάνει κάποιος χαμηλο-μισθωτός αίτηση, να παίρνει επίδομα ενοικίου ένα 3-5% για παράδειγμα από το δηλωθέν εισόδημα του. Να δεις πως θα δηλώνουν περισσότερα! Αλλά όλοι οι φωστήρες του υπουργείου όταν ο καλός θεούλης έβρεχε μυαλά αυτοί κρατούσαν και εξακολουθούν να κρατούν ομπρέλα!

    Πως να πάει αυτός ο ρημαδιασμένος τόπος μπροστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *