ροή ειδήσεων

Έκπληξη από Μητσοτάκη: Καταργείται αναδρομικά ο ΦΠΑ στην οικοδομή σε βάθος 13 ετών!



O Κυριάκος Μητσοτάκης θ' ανακοινώσει την αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες. Tο μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ για όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1.1.2006. Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της παγωμένης στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας αγοράς ακινήτων.



Μία πρωτοβουλία-έκπληξη με στόχο την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων θ’ ανακοινώσει στην αποψινή του ομιλία στο συνέδριο του Economist ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, θ’ ανακοινώσει την αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες, όπως είχε πει και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αλλά το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ για όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1.1.2006.



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κίνηση αυτή θα οδηγήσει άμεσα στην αναθέρμανση της παγωμένης στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας αγοράς ακινήτων που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.


Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή βελτιώνει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών, καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.


Επίσης, ο πρωθυπουργός θα εκφράσει την ισχυρή βεβαιότητά του ότι θα επιτευχθεί η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2021.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σχηματικά το σχέδιό του ως ένα τρίγωνο, το οποίο στη μια πλευρά έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα, απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια.


Ειδικά για τις μεταρρυθμίσεις, θα τονίσει ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές και θα αναφερθεί ενδεικτικά στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων projects που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/10/19 23:01

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ .ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ .ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 1-1-2020.ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 20.000 ΕΥΡΟ.-ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ 15,50 ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΕΝΩ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 12.000.-ΕΥΡΟ ΘΑ ΔΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ 26,7 ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ.ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧ/ΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 22 ΣΤΟ 9 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.--ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΟ ΜΕΧΡΙ 10.000.- ΕΥΡΟ ..ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ 900 ΕΥΡΟ ΑΝΤΙ 2.200.-ΕΥΡΟ ΗΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ 108 ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΑΛΛ ΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΩΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/19 07:53

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *