ροή ειδήσεων

Τουρκική άσκηση στο Αιγαίο με αληθινά πυρά ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Ελληνοϊσραηλινή άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού



Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί πραγματοποιώντας άσκηση με αληθινά πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, την ώρα που η Αθήνα ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ελληνοϊσραηλινή άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού.

Η Αθήνα ετοιμάζεται να στείλει μαχητικά της στο Ισραήλ προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση Blue Flag που θα λάβει χώρα αρχές Νοεμβρίου. Χθες πάντως Ελληνική και Ισραηλινή πολεμική αεροπορία ασκήθηκαν μαζί στην εναέρια περιοχή μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης.

Το κύριο αντικείμενο ήταν ο εναέριος ανεφοδιασμός ελληνικών μαχητικών από ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ελληνική αεροπορία πέρα από την συγκεκριμένη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού, συντηρεί πολύ συχνά τους πιλότους της σε αυτή την απαιτητική διαδικασία με όποιο συμμαχικό ιπτάμενο τάνκερ περνάει από την περιοχή νότια της Κρήτης.

Σε κάθε περίπτωση τα επιτελεία στην Αθήνα ετοιμάζονται για μεγάλη δραστηριότητα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο καθώς πέρα από την άσκηση με τους ισραηλινούς στις αρχές Νοέμβρη, ξεκινά την πρώτη του ίδιου μήνα και η αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα» με τους Αιγύπτιους.

Μια άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Το Κάιρο αναμένεται να στείλει στα ανοιχτά της Ρόδου και του Καστελορίζου την υπερσύγχρονη φρεγάτα FREMM και φυσικά το ένα από τα δύο ελικοπτεροφόρα που διαθέτει. Μια κίνηση που όπως και τις προηγούμενες προκάλεσε υστερία στην Άγκυρα που έφτασε στο σημείο να καλεί πρεσβευτές για να διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος.

Με NAVTEX που εξέδωσε σήμερα το πρωί δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή, μέρος της οποίας «γλύφει» τα όρια της ελληνικής δικαιοδοσίας καθώς το ανατολικό της όριο φτάνει σε μικρή απόσταση από την Ρω. Πρόκειται για άσκηση με την χρήση πυρών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.



Παράλληλα 31 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου στην περιοχή θα βρεθούν και ιταλικά αεροσκάφη καθώς η Αθήνα έχει δεσμεύσει για λογαριασμό τους μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά νότια της Κρήτης και φτάνει στα ανατολικά όρια σχεδόν του FIR Αθηνών με σκοπό την άσκηση στον εναέριο ανεφοδιασμό.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *