επικαιρότητα

Με 5 νέες NAVTEX η Τουρκία κυκλώνει Λήμνο, Καστελόριζο και Κύπρο!Μεγάλες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο δεσμεύουν οι Τούρκοι με νέες NAVTEX που εξέδωσαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα μέχρι και τις 26 του Οκτώβρη.

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις της, η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει ασκήσεις κοντά σε Λήμνο, Καστελόριζο, καθώς σε μεγάλη έκταση της κυπριακής ΑΟΖ.

Η μία NAVTEX «δεσμεύει» θαλάσσια περιοχή εντός της ΑΟΖ, για βολές του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη στις 19:00 έως την Πέμπτη στη 01:00.

Μία δεύτερη NAVTEX αναφέρεται σε ναυτικά γυμνάσια σε περιοχή, και πάλι, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.


Οι ασκήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 15:00 την ίδια ημέρα.

Στη συνέχεια, η Τουρκία δέσμευσε με άλλες 3 NAVTEX, θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος Κύπρου.Ποια είναι η απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα; Να κάνουμε τους Ελβετούς!

Υποδυόμαστε ότι δεν βλέπουμε τι συμβαίνει έξω από το σκαλοπάτι μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να διατηρούμε το χυδαίο πελατειακό κράτος μέσα από μια εκτρωματική υπερφορολόγηση.

Δυστυχώς οι προθέσεις και η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεδιπλώθηκαν ολοφάνερα στην περίπτωση της ΔΕΗ και της ΕΡΤ.

Η νέα κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει τα τιμολόγια του διεφθαρμένου δημόσιου οργανισμού παρά να εξυγιάνει την επιχείρηση.

Δυστυχώς αυτή η πολιτική μόνο ήττες υπόσχεται. Κάποιες θα μπορούσαν να είναι εθνικές, οδυνηρές και μη αναστρέψιμες.

Οτι η Τουρκία κατακτά με το σπαθί δεν το επιστρέφει στα χαρτιά.

Ο Κώστας Στούπας πολύ σωστά υπογραμμίζει το απόσπασμα που ακολουθεί από τη συνέντευξη του νέου πρέσβη του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι στη «Κ».

Η εθνική άμυνα και η διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων είναι κάτι το οποίο καμία χώρα δεν πρέπει να αναθέτει σε τρίτους, τονίζει στην «Κ» ο Γιόσι Αμράνι, νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα.

«Η ισραηλινή εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου», λέει ο κ. Αμράνι, σχολιάζοντας τη μεταβλητότητα των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία έως την Ανατολική Μεσόγειο και δη την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αμράνι τονίζει ότι η σταθερότητα της Συρίας μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων, τουρκικών και ιρανικών, από τη χώρα.

Ο Ισραηλινός πρέσβης επισημαίνει ακόμη ότι η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική «ήλθαν για να μείνουν».

Ο κ. Αμράνι τονίζει ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ είναι στο καλύτερο σημείο των τελευταίων 70 ετών, ωστόσο προσθέτει ότι ακόμη δεν έχει αγγίξει το βέλτιστο.

Οπως λέει, η τριμερής συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και αυτή Αθήνας και Λευκωσίας με το Κάιρο, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την περιφερειακή πολιτική καθώς και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχόλια


Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ
παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Βγάλτε στη φορα τούς βιασμους των κοριτσιών γιατι σιωπά η αστυνομια και η εισαγγελέας ντροπή

M M S

M M S