ροή ειδήσεων

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ



Την Κυριακή 29/09 πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων Νότιας Ρόδου στο δημαρχείο Γενναδίου μετά από κάλεσμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, με θέμα την απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ να σταματήσει τις εφημερίες στο περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου από 01/09/2019.

Πλέον το περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου θα λειτουργεί μόνο Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00-14:00. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού η Νότια Ρόδος με 30000 κόσμο την σεζόν, με τρία σχολεία με 400 παιδιά και εκατοντάδες ηλικιωμένους, κάποιοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, μένει τελείως ακάλυπτη υγειονομικά, χωρίς 24ωρη δομή υγείας.

Ουσιαστικά η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης που αντικειμενικά οδηγεί στο κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υποβαθμίζουν συνειδητά την δημόσια υγεία για να μπορούν κάνουν χρυσές δουλειές οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, γνωρίζοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει η ζωή του.

Με βάση τα παραπάνω και μετά από πλούσια συζήτηση η συνέλευση κατοίκων αποφάσισε τα παρακάτω:
Να ζητηθεί από το περιφερειακό συμβουλιο, το δημοτικό συμβούλιο , τα τοπικά συμβουλια των χωριών της Νότιας Ρόδου και άλλους μαζικους φορείς της περιοχής να συζητήσουν άμεσα το πρόβλημα και να ψηφίσουν τα αιτήματα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ όπως έκανε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του στις 17/12/2018.
Να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση έξω από το ιατρείο Γενναδίου στις 15/10/2019 στις 18:00, ενώνοντας τις φωνές μας με τα άλλα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ που διεκδικούν την συγκεκριμένη μέρα τα ίδια αιτήματα με εμάς, δηλαδή την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτκού προσωπικού και την στελέχωση μονάδων ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν να λειτουργούν όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία των νησιών μας 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο χωρίς ελλείψεις.
Παράσταση διαμαρτυρίας στην δοιήκηση του Νοσοκομείου Ρόδου την 01/11/2019. Νέα συνέλευση κατοίκων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κλείνοντας ενημερώνουμε πως στην συνέλευση παρεβρέθηκε ο κ. Μπαράκας Αθανάσιος από το ΜΕΡΑ 25, όπου άκουσε τα προβλήματα και εξέθεσε τις απόψεις του κόμματος του. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνελεύσεις μας είναι ανοικτές σε οποιοδήποτε κόμμα, παράταξη ή σωματείο επιθυμεί να έρθει και να τοποθετηθεί, όπως έκαναν φέτος σε προηγούμενες συνελέυσεις οι κύριοι Στράτος Καρίκης , Αντώνης Αποστολίδης και Θωμάς Σωτρίλης.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 01/10/2019

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *