ροή ειδήσεων

Ενημερωτική εκδήλωση στη Ρόδο «Η ασφάλιση της επιχείρησης»



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ρόδο η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η ασφάλιση της επιχείρησης που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου διοργανώνουν.

Ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες, αλλά και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Ρόδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ασφαλιστικά θέματα και κυρίως για την προστασία που παρέχει η ασφάλιση στις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ο κ. Γ. Πάππου, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που φιλοξένησε την εκδήλωση, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους τόνισε πως «επιχειρώ σημαίνει αναλαμβάνω ρίσκο» και άρα κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει μηχανισμούς όπως η ασφάλιση που προστατεύει τη λειτουργία της επιχείρησης και τη βοηθά να αντιμετωπίσει ζημιές που βάζουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της.

Εκ μέρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως στην Ελλάδα η διείσδυση της ασφάλισης είναι χαμηλή. Για αυτό το λόγο η ΕΑΕΕ και το ΕΕΑ ξεκίνησαν αυτές τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αφυπνίσουν τους επιχειρηματίες για τα οφέλη της ασφάλισης. Ιδιαίτερα μνεία έκανε στον τουρισμό, ως βασικό πυλώνα της οικονομίας και τόνισε πως η ασφάλιση είναι σύμμαχος της προσπάθειας ανάπτυξης του τουρισμού. «Η ασφάλιση είναι για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν μια μεγάλη ζημιά, οι επιχειρηματίες οφείλουν να προστατέψουν τα όπλα τους και η ασφάλιση προσφέρει σημαντικές λύσεις», κατέληξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Η κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, στην εναρκτήρια τοποθέτησή της παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και τη σημαντική συμβολή της στην κοινωνία και την οικονομία. «Η ασφάλιση είναι ένας θεσμός που προστατεύει τις επιχειρήσεις από κινδύνους που μπορεί να βλάψουν την ομαλή τους λειτουργία και να οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων και διασφαλίζει την γρήγορη επιστροφή τους στην κανονικότητα. Η ασφαλιστική αγορά έχει κάνει σημαντικά βήματα σε σχέση με το παρελθόν και αναβαθμίζεται συνεχώς τόσο σε επίπεδο εταιριών όσο και σε ό,τι αφορά την διαμεσολάβηση.», τόνισε η κ. Αντωνάκη.

Ο κ. Μ. Μαρκόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ και του ΕΕΑ και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η πληροφόρηση των ξενοδόχων για τις λύσεις προστασίας που μπορεί να προσφέρει η ασφάλιση.

Ο κύκλος των παρουσιάσεων ξεκίνησε με τον κ. G. Zorgno, Πρόεδρο της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών & Country Manager, AIG Europe SA, Greece Branch, ο οποίος παρουσιάζοντας τα θέματα αστικής ευθύνης και επαγγελματικών ευθυνών των επιχειρήσεων, τόνισε πως για μία επιχείρηση ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι επένδυση και όχι δαπάνη. «Ο επιχειρηματίας πρέπει να σκεφτεί αν έχει τη ρευστότητα να αντιμετωπίσει μία μεγάλη ζημιά. Η προστασία που προσφέρει η ασφάλιση είναι το θεμέλιο της επιχείρησης», ανέφερε ο κ. Zorgno.

Ο κ. Λ. Πέτροβας, Διευθυντής Λειτουργιών, AXA Insurance SA, αναφέρθηκε στα καταστροφικά γεγονότα που έπληξαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και στην άμεση ανταπόκριση της ασφαλιστικής αγοράς στην αποζημίωση των ασφαλισμένων ζημιών. «Η ασφάλιση διασφαλίζει ότι υπάρχουν οι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιουσία και άρα συμβάλλει στη γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα», κατέληξε ο κ. Πέτροβας.

Ακολούθησε ο κ. Λ. Σίδερης, Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων, Eurolife ERB. Ο κ. Σίδερης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως οι άνθρωποι είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο μιας επιχείρησης και είναι πολύ σημαντικό να τους διασφαλίζουμε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης ζωής, υγείας, ανικανότητας αλλά και σύνταξης που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά και στα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην ίδια την επιχείρηση.

Η κ. Η. Μ. Καλδή, Senior Account Manager, Atradius Ελλάδος αναφέρθηκε στις ασφαλίσεις πιστώσεων εξηγώντας πως στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η προστασία και προφύλαξη των επιχειρήσεων και της ρευστότητάς τους. Οι ασφαλίσεις πιστώσεων βρίσκουν εφαρμογή και στον κλάδο του τουρισμού. Την αναγκαιότητά τους απέδειξε η πρόσφατη περίπτωση της Thomas Cook.

Τέλος ο κ. Δ. Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο και την αξία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του πελάτη, εξηγούν τις καλύψεις και τον συμβουλεύουν για τα καταλληλότερα για αυτόν προγράμματα. «Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σε βάθος για τις ασφαλιστικές ανάγκες των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Γαβαλάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε η Γεν. Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *