ροή ειδήσεων

Έστειλαν την αστυνομία σε κινηματογράφο που έπαιζε το «Τζόκερ»



Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα και απομάκρυναν τους ανήλικους.


Ένα σπάνιο περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το βράδυ της Κυριακής, στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στον κινηματογράφο, έπειτα από καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα όπου προβαλλόταν η δημοφιλής ταινία «Τζόκερ».

Το θέμα έγινε γρήγορα γνωστό μέσα από αναρτήσεις στα social media. Ειδικότερα, σύμφωνα με αναρτήσεις ατόμων που ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, δυνάμεις των ΕΚΑΜ μπήκαν μέσα στον χώρο και έβγαλαν από την αίθουσα παιδιά κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες αναρτήσεις, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, που ήταν επίσης στην ίδια προβολή.

Από την πλευρά τους, υπάλληλοι του σινεμά αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες και παρέπεμψαν στη διαχειρίστρια εταιρία, η οποία αναμένεται να απαντήσει επίσημα αύριο, Δευτέρα.

Απ' την αστυνομία μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται μόνο η πληροφορία για κλήση καταγγελίας σχετικά με την παρουσία ανηλίκων μέσα στην αίθουσα.

Συγκεκριμένα, η αξιωματικός υπηρεσίας στο Α.Τ. επί της οδού Θήρας, στην περιοχή ευθύνης που βρίσκεται ο κινηματογράφος, επιβεβαίωσε στην «Εφ.Συν.» ότι η Άμεση Δράση δέχθηκε καταγγελία από υπαλλήλους του ΥΠΠΟ ότι την ταινία παρακολουθούσαν πολλοί ανήλικοι και ότι ειδοποίησε το τμήμα της οδού Θήρας. Όμως, επειδή το τμήμα αυτό δεν είχε στη διάθεσή του περιπολικό, εστάλη περιπολικό απ' το τμήμα της οδού Πατησίων με δύο αστυνομικούς.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί διερεύνησαν το περιστατικό, χωρίς να προχωρήσουν σε καμιά προσαγωγή.

Απ' τα κεντρικά της αστυνομίας επιβεβαιώνεται ότι εστάλη περιπολικό, καθώς και ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο σε προβολή της ίδιας ταινίας στον κινηματογράφο που βρίσκεται στο Mall στο Μαρούσι. Για το χθεσινό περιστατικό, στο Μαρούσι, συνελήφθη ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.


Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει ότι: «διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *