ροή ειδήσεων

Κωνσταντίνος Κατσίφας, ένας ήρωας που κατέλιπε αγήρω μνήμη



Του Αρχιμ. Αθανασίου Μισσού:

Με την δέουσα τάξη το εκκλησίασμα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού Αγίου Τρύφωνος, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων Ρόδου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, με προεστώτα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Αθανάσιο Μισσό, ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση στον Παντεπόπτη και Πανοικτίρμονα Θεό Υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του Εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα, εψάλλαν όλοι οι συμπροσευχόμενοι, το τη Υπερμάχω και τον Εθνικό Ύμνο .

Παρήλθε ένας χρόνος αφ’ ότου ένας νέος την ηλικία Ελληνόψυχος συνάνθρωπός μας έπεσε νεκρός μαφιόζικα από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας, που για μια ακόμα φορά έδειξε το Αλβανικό της τεμπεραμέντο. Η πράξη του ήταν αυτονόητη, δηλαδή να υψώσει την Ελληνική Σημαία σε ελληνικό έδαφος το οποίο παραμένει έως της σήμερον αλύτρωτο, λόγω πολιτικών αλχημειών.

Τα πυρά όμως ήταν καταιγιστικά και κατευθείαν στο ψαχνό, προς αποκατάσταση της Αλβανικής «υπερηφάνειας».


Ένα χρόνο μετά ακόμα εκκρεμεί το πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου και έτσι διαφαίνεται ξεκάθαρα το ήθος των Αλβανών.

Χτες μάλιστα οι αρχές εμπόδισαν την τέλεση μνημοσύνου και ο φακός κατέγραψε τους απαρηγόρητους γονείς και συγγενείς του να σφαδάζουν γοερά πάνω από το μνήμα του αδικοχαμένου νέου. Ακόμα και νεκρό τον φοβούνται αφού οι θρασύδειλοι γείτονες μας δεν αντέχουν την Ελληνική Λεβεντιά.

Μια χώρα που προσδοκεί πώς και πώς την ένταξή της στην Ε.Ε. δεν σέβεται καθόλου τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε τις Ευρωπαϊκές ιδέες.

Βέβαια βρίσκει πάτημα στην ανεπάρκεια των Ελληνικών μας Κυβερνήσεων που τις έχει γονατίσει η νομιμοφροσύνη, ο καθωσπρεπισμός και η διπλωματία.

Σημειωτέον ότι ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός πάντοτε δράττεται της ευκαιρίας να ομιλήσει υπέρ πίστεως και πατρίδος, ειδικά όταν η περίσταση το επιβάλλει και τα εθνικά μας δίκαια διακυβεύονται στην σκακιέρα της ανεπάρκειας των ταγών.

Ευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός κατατάξη την ψυχήν αυτού εν τόπω χλοερώ και οι Έλληνες να τρανώσουν το ανάστημά τους που έχουν αποκοιμίσει.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ ημών, Κωνσταντίνε.

Ο καιρός γαρ εγγύς

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιερές Μητροπόλεως Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *