ροή ειδήσεων

Σε Τουρκία και Ελλάδα για το μεταναστευτικό Αβραμόπουλος και υπ. Εσωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας



Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, ο ομόλογός του της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ και ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέπτονται σήμερα και αύριο την Τουρκία και την Ελλάδα για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Στην Τουρκία, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα και την κατάσταση των προσφύγων στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου. Οι Ζεεχόφερ, Καστανέρ και Αβραμόπουλος προγραμματίζεται να έχουν συναντήσεις με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, στην Ελλάδα, ο Ζεεχόφερ θα συζητήσει τρόπους να υποστηριχθεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αιτούντων άσυλο. Προγραμματίζει να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει το dpa, στους καταυλισμούς υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου — Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως — καταγράφεται μεγάλο πρόβλημα υπερπληθυσμού, που επιδείνωσε η πρόσφατη αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία.

«Το πώς εξελίσσεται το μεταναστευτικό ζήτημα στο Αιγαίο αξίζει να του δώσουμε περισσότερη προσοχή», υπογράμμισε ο Ζεεχόφερ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter χθες.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο Ζεεχόφερ μεταβαίνει στην Τουρκία σήμερα και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα αύριο Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *