ροή ειδήσεων

Το πρόγραμμα της «HISTORICA»



Η «HISTORICA» θα επιδιώξει να επαναφέρει εικόνες από το παρελθόν, να ζωντανέψει ποδήλατα δεκαετίας και θα πραγματοποιηθεί φέτος στο διάστημα 10-13 Οκτωβρίου στη Ρόδο.


Οδηγός είναι οι περσινές πετυχημένες εκδηλώσεις οι οποίες αγκαλιάστηκαν από το νησί της Ρόδου αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι έγραψαν ιστορία στην ποδηλασία. Όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου τους οι διοργανωτές… «Οι «θρύλοι» της ελληνικής ποδηλασίας θα είναι και φέτος συνεπείς στο ραντεβού της «HISTORICA», έχοντας στόχο να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά των πεντάλ στη νέα γενιά.

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής ποδηλασίας είναι ο Αλέκος Κελόγλου, ο οποίος αποτελούσε… συνώνυμο των τίτλων και των επιτυχιών τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος που θα επιστρέψω στην αγαπημένη μου Ρόδο, στην οποία έζησα εκπληκτικές στιγμές και με αγάπησε πολύ ο κόσμος. Η «HISTORICA» είναι μία ποδηλατική εκδήλωση, που θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και θα ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Μιλτιάδης Κριμίζης, δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της «HISTORICA», εξηγώντας τους λόγους: «Η ιστορική αναδρομή της εξέλιξης στην κατασκευή του ποδηλάτου από παλιά έως και το 1987, αγωνιστικού και μη, συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή, προώθηση και ανάπτυξή της ποδηλασίας μέσα από ιστορικά δεδομένα. Η έκθεση μοντέλων από το πρόσφατο παρελθόν όσο και από το παρόν, δείχνει την θεαματική πορεία της εξέλιξης στην κατασκευή του ποδηλάτου, που ακολούθησε την βιομηχανική ανάπτυξη μέσα στους τελευταίους αιώνες. Η παρουσία στην εκδήλωση αυτή, ανθρώπων της ποδηλασίας, πρώην αθλητών, προπονητών και παραγόντων που βοήθησαν με τις επιτυχίες και το έργο τους στην ανάπτυξη της ποδηλασίας τόσο στο νησί της Ρόδου, όσο και σε όλη την Ελλάδα, είναι πολύ σημαντική. Η Ε.Ο.Π. είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες αξιόλογες διοργανώσεις και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προώθησης του αθλήματος της ποδηλασίας».




Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αναφέρθηκε στην τουριστική συμβολή που έχει η «HISTORICA» στο «Σμαραγδένιο νησί»: «Η περσινή εμπειρία της διοργάνωσης δείχνει ότι είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που έχοντας ζήσει στο κοντινό παρελθόν την μαγεία του ποδηλάτου, αναζητούν προορισμούς που συνδυάζουν παράδοση στην ποδηλασία, όμορφες διαδρομές στην πόλη, στη φύση και στα χωριά, πλούσια ιστορία και φυσικά μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία».

Ένα βήμα παραπέρα πήγε ο Περιφέρειαρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος: «Η Περιφέρεια καλωσορίζει και στηρίζει μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί σε μία γιορτή του κλασικού, ατσάλινου παλιού ποδηλάτου που είναι συνυφασμένη με την ιστορία των ορθοπεταλιών στη Ρόδο. Εύχομαι σε όλους καλές διαδρομές».

Εκ των συνδιοργανωτών της «HISTORICA» είναι το επιμελητήριο Δωδεκανήσου. «Αναπολώντας τις προηγούμενες δεκαετίες, δημιουργούμε τις δικές μας μελλοντικές διαδρομές. Δίνουμε στην ποδηλασία την αξία που της αρμόζει και τη διατηρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Ιωάννης Πάππου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «HISTORICA»

ΠΕΜΠΤΗ (10/10)

Εγκαίνια έκθεσης στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (11/10)

19:30 Αγώνας πίστας

ΣΑΒΒΑΤΟ (12/10)

10:30 Ιστορική διαδρομή 50 χιλιομέτρων

ΚΥΡΙΑΚΗ (13/10)

Λήξη εκδηλώσεων «HISTORICA».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *