ροή ειδήσεων

Σε 2,5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το οικονομικό κλείσιμο για το γκολφ Αφάντου

Βάζει μπρος τις αποκρατικοποιήσεις ακινήτων το ΤΑΙΠΕΔ

Στους διαγωνισμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 ξεχωρίζει αυτός για το ακίνητο 345 στρεμμάτων της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου.



Η αξιοποίηση των ακινήτων μπαίνει σε πρώτο πλάνο στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης του Ταμείου, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται αφενός να ολοκληρωθούν διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφετέρου να ξεκινήσουν διαγωνισμοί για άλλα ακίνητα και μαρίνες.

Ειδικότερα, μέσα στους 2,5 μήνες που απομένουν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για τη Βόρεια Αφάντου στη Ρόδο με την M.A. Angeliadis που έχει αναδειχθεί πλειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό προσφέροντας τίμημα 26,9 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση από το υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεδομένου ότι η προς αξιοποίηση έκταση εντάσσεται σε παραμεθόρια περιοχή.


Ακόμη μέσα στο 2019 αναμένεται να κλείσει και η συναλλαγή για το Castello Bibelli (κεντρική φωτογραφία) στην Κέρκυρα με τον όμιλο Φάις. Το ακίνητο περιλαμβάνει το λιθόκτηστο κτήριο Castello και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτίσματα. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Μιμπέλλι σε έναν καταπράσινο λόφο περίπου 14 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κέρκυρας.

Μέχρι τις αρχές του επόμενου προβλέπεται να υπογραφεί και το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της μαρίνας Χίου με την κοινοπραξία AVLUM Enterprises. Η μαρίνα διαθέτει 180 θέσεις για σκάφη μέχρι και 25 μέτρα μήκος. Η χερσαία ζώνη έχει έκταση 350 στρεμμάτων με δυνατότητα δόμησης 6.900 τμ με χρήσεις τουρισμού-αναψυχής. Μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για τη παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου με την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται η υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές το πρώην ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου, επί των οδών Θράκης – Κορυζή και Τιμοθέου Ευγενικού. Στην έκταση επιφάνειας περίπου 3.294 τμ βρίσκεται πέντε κτίσματα συνολικού εμβαδού 1.526 τμ.

Οι επόμενες ιδιωτικοποιήσεις


Στους διαγωνισμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 ξεχωρίζει αυτός για το ακίνητο 345 στρεμμάτων της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου. Αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει το pre-marketing και αναμένεται η έγκριση του σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει το ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ).

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για 590 στρέμματα από τα συνολικά 1.000 του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο. Και εδώ αναμένεται η έγκριση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το ΕΣΧΑΔΑ.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα προσπάθεια πώλησης των πρώην εργοταξιακών χώρων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Πρόκειται για τέσσερα μη όμορα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 231 στρεμμάτων που βρίσκονται στην πλευρά του Αντιρρίου.

Παράλληλα προχωρούν και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες -κυρίως μικρών και μεσαίων ακινήτων- μέσω του www.e-publicrealestate.gr. Προετοιμάζεται άλλη μια ομάδα έξι ακινήτων στους δήμους Αθηναίων, Ερμιονίδας, Πανγαίου, Ανδρίτσαινας και Καλαβρύτων.

Παίρνουν σειρά Μαρίνες και Ιαματικές πηγές

Μέσα στο 2020 προγραμματίζεται και η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου. Παράλληλα αναμένεται και το κλείσιμο της συναλλαγής για το Ξενία Κύθνου.

Παράλληλα για την επόμενη χρονιά προγραμματίζονται και οι παραχωρήσεις σε μια σειρά από μαρίνες όπως αυτές σε: Μύκονο, Θεσσαλονίκη, Αργοστόλι, Ζάκυνθο και Ρόδο. Συνολικά τα χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει 17 μαρίνες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *