ροή ειδήσεων

Αθώος ο οδηγός που σκότωσε με το Ι.Χ. του δύο γυναίκες στη Ρόδο



Ομόφωνα αθώο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έναν κάτοικο του νησιού, ο οποίος το βράδυ της 2ας Ιουλίου 2016 προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο νεαρές Κινέζες, που εργάζονταν σε κατάστημα της περιοχής.


Όπως ειπώθηκε στη δίκη, ο κατηγορούμενος οδηγούσε στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Ρόδου – Λίνδου με ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων, όταν στο 6ο χιλιόμετρο φρέναρε απότομα για να αποφύγει τις δύο άτυχες γυναίκες, κινεζικής καταγωγής, που διέσχιζαν εκείνη την ώρα τον δρόμο.

Το συμβάν πήρε όμως τραγική τροπή όταν ο οδηγός ενός άλλου οχήματος που ακολουθούσε και είχε αναπτύξει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων επιχείρησε να κάνει προσπέραση προς τα αριστερά για να αποφύγει την πρόσκρουση με το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν να παρασύρει τις δύο νεαρές γυναίκες, εκ των οποίων η μία βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η άλλη υπέκυψε στα τραύματά της στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Καμία ευθύνη


Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ευθύνη του κατηγορούμενου οδηγού, που φέρεται ότι ήταν υπαίτιος για τους δύο θανάτους, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να τον απαλλάξει από την κατηγορία.

Ωστόσο εκκρεμεί η δίκη του δεύτερου οδηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο και ο οποίος είναι στρατιωτικός. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», εκείνος πρόκειται να καθίσει τη Δευτέρα στο εδώλιο του Στρατοδικείου για να αντιμετωπίσει την ίδια κατηγορία.

espressonews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *