ροή ειδήσεων

Κλειστά σχολεία αύριο – Σε ποιες περιοχές



Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που αναμένονται.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της Ρόδου εξαιτίας των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α’/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26/11/2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α’/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Κακοκαιρία: Νέο κύμα τα ξημερώματα – Πού θα χτυπήσει (video)

Νέο μέτωπο κακοκαιρίας έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στο Ιόνιο και πλήττει τη Δυτική Ελλάδα και βροχές και καταιγίδες.

Την ώρα που ο «Γηρυόνης» πλήττει τη Ρόδο, ένα βαρομετρικό χαμηλό συσσωρεύεται στο Ιόνιο, το οποίο θα μεταφερθεί ανατολικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό το μέτωπο θα εκδηλωθεί με καταιγίδες και ίσως και χαλάζι.

Κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας, η 2η φάση της κακοκαιρίας θα δώσει βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Αιγαίο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο.

Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές των νοτίων ηπειρωτικών και στη Χαλκιδική. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.


200 χιλιοστά οι βροχές το διήμερο

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές σε πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας, καθώς και καταιγίδες κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα αυτής. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχή που έχει καταγραφεί από το ξεκίνημα των φαινομένων του «Γηρυόνη» έως το πρωί της Δευτέρας 25/11. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *