ροή ειδήσεων

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για διερμηνείς που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες



Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν οι καταγγελίες πως επίσημη διερμηνείς, αντί να βοηθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, τους εκμεταλλεύονται οικονομικά.



Οι καταγγελίες ήρθαν στο φως μέσα από ρεπορτάζ του Alpha, σύμφωνα με το οποίο στην υπηρεσία Ασύλου έχει στηθεί «παραμάγαζο» από διερμηνείς. Οι πρόσφυγες που έκαναν τις καταγγελίες ανέφεραν πως οι διερμηνείς τους ζητούν 3.000 έως 4.000 ευρώ!

Και δεν είναι μόνο πως τους ζητούν λεφτά για να μεσολαβήσουν για τη χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, τους ζητούν και χρήματα, λιγότερα, για να μεσολαβήσουν σε διακινητές! Εκεί η «ταρίφα» πέφτει στα 500 ευρώ!


Ένας από τους καταγγέλλοντες που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό είπε πως οι διερμηνείς αυτοί βρίσκονται στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον Alpha, είναι ενήμερο για τις καταγγελίες.


Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Ασύλου προσφεύγει στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες πως επίσημοι διερμηνείς ζητούν λεφτά από τους αιτούντες άσυλο.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασύλου επισημαίνει ότι διαβιβάζει το ρεπορτάζ στον εισαγγελέα «σύμφωνα με την πάγια πρακτική της, έτσι ώστε να διερευνηθούν αρμοδίως οι σχετικές καταγγελίες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *