ροή ειδήσεων

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Θα γάζωναν αστυνομικούς μετά από έκρηξη – Πως θα γινόταν το χτύπημα



Τρόμο προκάλεσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά που είχε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στη γιάφκα στον Χολαργό. «Ευτυχώς προλάβαμε» το σχόλιο του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής. Τρομοκρατική επίθεση, βράδυ, κατά αστυνομικού στόχου φέρονται να ετοίμαζαν τα μέλη της οργάνωσης. Είχαν στη γιάφκα φάρο και αυτοκόλλητα με τα οποία θα μετέτρεπαν βαν σε ασθενοφόρο. "Η Επαναστατική Αυτοάμυνα αναβάθμιζε την επιχειρησιακή της δυναμική".



Τρομοκρατική επίθεση μέσα στις επόμενες μέρες, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, φαίνεται πως ετοίμαζε η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το χτύπημα θα γινόταν νύχτα, σε αστυνομικό στόχο και θα ήταν συνδυαστικό, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης. Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη αλλά το οπλοστάσιο της οργάνωσης που βρέθηκε στη γιάφκα στον Χολαργό και κυρίως τα εκρηκτικά που βρέθηκαν, οδηγούν τους αστυνομικούς στο παραπάνω συμπέρασμα.

Η Αντιτρομοκρατική πιστεύει πως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» θα έκανε το χτύπημά της μέσα στις επόμενες μέρες, πριν από την Κυριακή όταν συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Θα ήταν μια επίθεση συνδυαστική. Οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιούσαν εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια θα γάζωναν το στόχο τους με καλάσνικοφ, στα οποία θα είχαν βάλει ειδικό λέιζερ και διόπτρα νυχτός για να μπορούν πιο εύκολα να «δουν» τους στόχους τους.


Ανάμεσα στα ευρήματα στη γιάφκα του Χολαργού ήταν αυτοκόλλητα με τη λέξη «ασθενοφόρο» κι ένας φάρος. Φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των αρχών, πως τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» είχαν αποφασίσει να καμουφλάρουν βαν και να το μετατρέψουν σε «ασθενοφόρο», ώστε να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Σχεδίαζαν, κατά τις ίδιες πηγές, να προκαλέσουν πρώτα έκρηξη και μετά εκμεταλλευόμενοι στα όσα θα ακολουθούσαν, να κατέβουν από το βαν – «ασθενοφόρο» και με τα καλάσνικοφ να ανοίξουν πυρ κατά των αστυνομικών που εξαιτίας της έκρηξης θα είχαν κατέβει από το αυτοκίνητο είτε τις μηχανές τους.
Επαναστατική Αυτοάμυνα: Αυτό είναι το οπλοστάσιό της

Τα πιο σημαντικά από τα ευρήματα που σχετίζονται με την “Επαναστατική Αυτοάμυνα” είναι, κατά την Αντιτρομοκρατική, μια διόπτρα νυκτός και μια συσκευή λέιζερ, που ενσωματώνεται πάνω σε όπλο για καλύτερη στόχευση.


«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε», δήλωσε ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, ταξίαρχος Ελευθέριος Χαρδαλιάς.
Τα ευρήματα, τα ερωτήματα και η “αναβάθμιση”

Στα δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας, τις συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα, τα εκρηκτικά, ο φάρος με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων καθώς και τα αυτοκόλλητα ασθενοφόρου που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στον Χολαργό, εστιάζεται το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής και ενώ οι έρευνες για την οργάνωση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την άποψη ότι τα παραπάνω ευρήματα δηλώνουν πως η οργάνωση αναβάθμιζε την επιχειρησιακή της δυναμική και παράλληλα, όπως από την πρώτη στιγμή σας ενημέρωσε το newsit.gr, προετοίμαζε κάποιο χτύπημα, όπου θα τα χρησιμοποιούσε.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται και για κάτι άλλο: Πού προμηθεύτηκαν τα μέλη της οργάνωσης τις συσκευές εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, με τις οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να «σπάσουν» τους κωδικούς επικοινωνίας της Αστυνομίας, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να διασφαλιστούν οι επικοινωνίες.



Τα εκρηκτικά είναι που «τρομάζουν» επίσης την Αντιτρομοκρατική. Βρέθηκαν: τεμάχιο εκρηκτικής ύλης, πιθανόν TNT, δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδα και μια συσκευασία νιτρικής αμμωνίας (ΑΝΦΟ) των 40 κιλών, καθώς και μια διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, ένα σκοπευτικό πυροβόλου όπλου και μια συσκευή λέιζερ.

Αυτά τα ευρήματα, σε συνδυασμό και με τις επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», είναι που οδηγούν τους αρμόδιους αξιωματικούς στην πεποίθηση ότι τα μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν χτύπημα πιθανόν εναντίον αστυνομικού στόχου. Και συγχρόνως, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για αναβάθμιση της οργάνωσης και εκσυγχρονισμό προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους στόχους τους.

Η οργάνωση μέχρι στιγμής έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ, εναντίον αστυνομικών, σε μία εκ των οποίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, καθώς και στην πρεσβεία του Μεξικού, ενώ επίσης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία (λίγες μέρες πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα) όπου και πάλι είχε τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός.

Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στις παραπάνω επιθέσεις οι δράστες έδειξαν ότι ήθελαν θύματα, αλλά απέτυχαν, ενώ με τα παραπάνω συστήματα μειώνουν τις πιθανότητες αποτυχίας.
Το οπλοστάσιο

Κατά τις 17 έρευνες που έγιναν σε σπίτια κατά τη διάρκεια της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για την “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα εκ των οποίων έφερε γεμιστήρα με 28 φυσίγγια
ένα υποπολυβόλο
δύο πυροβόλα πιστόλια (το ένα έφερε γεμιστήρα επτά φυσιγγίων και ένα φυσίγγιο στη θαλάμη)
επτά γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, εκ των οποίων η μία έφερε 28 φυσίγγια
18 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 7.62mm, 53 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
109 κυνηγετικά φυσίγγια
διόπτρα νυκτερινής σκόπευσης
σκοπευτικό πυροβόλου όπλου
τέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS


τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
τέσσερα σώματα χειροβομβίδας
δύο μοχλοί όπλισης χειροβομβίδας
δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
έξι κοινοί, εννέα ηλεκτρικοί και δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)


δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
μία συσκευασία νιτρικής αμμωνίας των 40 κιλών
πλήθος αυτοκόλλητων ασθενοφόρων και νοσοκομειακών οχημάτων
φάρος ασθενοφόρου με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων
κάμερα
λέιζερ
ηχητικές συσκευές
δύο συχνόμετρα για τον εντοπισμό ψηφιακών και αναλογικών σημάτων (συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων)
δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα
πλήθος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων (4 αυτοκινήτων και 1 μοτοσικλέτας)


κινητό, φορητός υπολογιστής, κάμερες καταγραφής κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV)
εκτυπωτής και πλαστικοποιητής
κράνος μοτοσικλέτας
πλήθος εργαλείων
συσκευή ηλεκτρικής κένωσης (TAZER)
μεταλλική σιδερογροθιά,
πιεστικό μηχάνημα πλύσης –απολύμανσης χώρου
μπουκάλι χλωρίνης
ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και κοκαΐνης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί ο 41χρονος, ένας 45χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ο οπλισμός και μια 39χρονη, η οποία είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και έχουν μαζί ένα παιδί.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όλη η παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *