ροή ειδήσεων

Μήνυμα Σι Τζινπίνγκ: «Φέρνω μαζί μου τη βαθιά φιλία του λαού μου προς τον λαό της Ελλάδας»



Για νέο κεφάλαιο, με ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία θα αποδειχθεί επωφελής για τους λαούς και των δύο χωρών, έκανε λόγο στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, με γραπτή δήλωση που έδωσε στα ΜΜΕ λίγη ώρα μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις επαφές του που θα έχει στην Αθήνα, είπε πως «θα έχουμε σε βάθος συνομιλίες για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών Κίνας-Ελλάδας κάτω από τις νέες συνθήκες, θα χαράξουμε ένα σχέδιο διμερούς συνεργασίας και θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική μας σχέση.

Οι συντονισμένες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα καταστήσουν την επίσκεψή μου πλήρως επιτυχημένη». Σημείωσε δε, πως οι ισχυρότεροι δεσμοί Ελλάδας και Κίνας και η ευρύτερη συνεργασία είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών.

«Έχω φέρει μαζί μου τη βαθιά φιλία του λαού μου προς τον λαό της Ελλάδας. Αυτή είναι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού μου στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Μετά από μια ενδιάμεση στάση στη Ρόδο πριν από πέντε χρόνια, μου προκαλεί θετικά συναισθήματα το να έλθω ξανά στη χώρα αυτή, όπου το αρχαίο και το σύγχρονο συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους. (σ.σ. Τώρα για αυτό το τελευταίο οι απόψεις... διίστανται)

Επιτρέψτε μου να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να επεκτείνω, εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού της Κίνας, να στείλω θερμούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση ο Σι Τζινπίνγκ.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κίνας ανέδειξε τα κοινά χαρακτηριστικά της ελληνικής και της κινέζικης κουλτούρας και έκανε λόγο για μια μακρά ιστορία φιλικών και αμοιβαία επωφελών ανταλλαγών.

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, επισημαίνει πως έχουν ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας ενδεικτικά τις «στενές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, την εμβάθυνση της πολιτικής εμπιστοσύνης και τη γόνιμη συνεργασία» στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», αλλά κυρίως με το πρότζεκτ στον Πειραιά. «Η στενή επικοινωνία και ο συντονισμός μας σε σημαντικά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα όχι μόνο έχουν εξυπηρετήσει τα κοινά μας συμφέροντα, αλλά συνέβαλαν και στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία του κόσμου» προσέθεσε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *