ροή ειδήσεων

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ - αποκάλυψη της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis (Video)

Σάρωσε το ντοκιμαντέρ για τη Novartis...



Στο 11,9% έφτασε χθες βράδυ λοιπόν το Kontra Channel με την ειδική εκπομπή που είχε για το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis. Είναι νούμερα πρωτόγνωρα για περιφερειακό κανάλι. Το παρακολουθούσαν συνεχώς περισσότεροι από 70 χιλιάδες τηλεθεατές. Και ήταν και μία πολύ καλή εκπομπή, μπορώ να πω.

Κι εδώ φαίνεται η γύμνια των «μεγάλων» καναλιών αλλά και της ΕΡΤ....
Αντί να λειτουργήσουν με τηλεοπτικούς όρους, με εμπορικούς θα έλεγα, προτίμησαν να λειτουργήσουν πολιτικά. Είναι όλα τους φιλοκυβερνητικά κανάλια, το γνωρίζουμε, θα μπορούσαν ωστόσο να πάρουν το ντοκιμαντέρ (κόστισε ελάχιστα στο έξυπνο Kontra Channel) και να το παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο, ακόμα και να το κονιορτοποιήσουν αν το θεωρούν χάλια. Βέβαια μιλάμε για την Ελβετική Δημόσια τηλεόραση οπότε είναι λίγο δύσκολο να ήταν κακή δουλειά...

Δεν το έκαναν. Ανάμεσα σε μία τρελή τηλεθέαση και τη (μη) στενοχώρια του Άδωνι Γεωργιάδη τα κανάλια προτίμησαν το δεύτερο...

Το ντοκιμαντέρ - αποκάλυψη των 77 λεπτών της ομάδας των δημοσιογράφων της εκπομπής Falò προβλήθηκε από το πρώτο κανάλι LA1 της ελβετικής ιταλόφωνης ραδιοτηλεόρασης RSI την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Η άμεση και για πρώτη φορά ενημέρωση από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά των Ελβετών δημοσιογράφων Μαρία Ροζέλι (Maria Roselli) και Μάρκο Ταλιαμπούε (Marco Tagliabue).

Η Ροζέλι και ο Ταλιαμπούε προετοίμαζαν το ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Novartis πάνω από έναν χρόνο και ταξίδευσαν στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για να μιλήσουν με τους όλους τους πρωταγωνιστές.   


«Δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι μια εταιρεία της χώρας μου εμπλεκόταν σε μια μια τέτοια υπόθεση διαφθοράς», τόνισε στην «Αυγή» η Μαρία Ροζέλι, υπογραμμίζοντας ότι «η δημόσια ελβετική τηλεόραση RSI δεν παρενέβη καθόλου στη δουλειά της ομάδας που εργάστηκε για το ενημερωτικό ντοκιμαντέρ».  

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis αναρτήθηκε αμέσως μετά την προβολή του στην ελβετική τηλεώραση, στην ΑΥΓΗ και μεταφράστηκε από τον Αργύρη Παναγόπουλο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *