ροή ειδήσεων

Spar – Βερούκας: Tι σηματοδοτεί για τα logistics και τη διανομή τo deal των δύο «παικτών» της λιανικής



Οι συνεχείς ζυμώσεις των περασμένων μηνών ανάμεσα στην SPAR HELLAS και την Βερούκας (BAZAAR) έγιναν τελικά συμφωνία για τις δύο εταιρίες λιανικής, οι οποίες εγκαινιάζουν συνεργασία μείζονος σημασίας για την εξάπλωσή τους σε όλη τη χώρα.

Γράφει η: Μαρία Μπακοπούλου


Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που ήδη βρίσκεται σε ισχύ, η Bερούκας αναλαμβάνει την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων SPAR για όλα τα καταστήματα του δικτύου, ενώ θα υπάρχει και σχετική υποστήριξη logistics, μέσα από τα κέντρα διανομής της σε όλη την χώρα.

Πληροφορίες θέλουν την SPAR να στοχεύει μέσα από αυτή τη συνεργασία κυρίως στα καταστήματα που διαθέτει σε τουριστικές περιοχές, όπως σε Μύκονο, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Νάξο, Σκιάθο, Θάσο και Κεφαλονιά, μέσω της μετατροπής των υπαρχόντων καταστημάτων του ομίλου αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση, μετά από 16 μήνες λειτουργίας, η SPAR διαθέτει στο δίκτυό της 31 καταστήματα πλήρους μετατροπής, με ακόμα 24 καταστήματα να βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής σήματος και lay out, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020 να ξεπεράσει τα 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Αισιοδοξία για τη συνέχεια

Πηγές από την εταιρία, πάντως, τονίζουν ότι πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία για την περαιτέρω εξέλιξη του δικτύου, δεδομένου πως και το σύστημα SPAR βρίσκεται μόλις ένα χρόνο και κάτι στη χώρα μας.

Προσθέτουν, δε, ότι η εταιρία αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς παρά την αναιμική ανάκαμψη της κατανάλωσης και προσελκύει διαρκώς νέους συνεργάτες, όπως για παράδειγμα την Βερούκας.

Συγκεκριμένα, πέρυσι έκλεισε με άνοδο 26% ενώ και στα ίδια επίπεδα συνεχίζει και στο πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Υπολογίζεται, δε, πως στο σύνολο του 2019, οι συνολικές πωλήσεις των καταστημάτων της Spar στην Ελλάδα θα ανέλθουν σε 140 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *