ροή ειδήσεων

Ζήλεψε τη βλακεία των Ιταλών, Καντζί Μεχμέτ, Τούρκος “δημοσιογράφος” …Θέλουν νέο 1940;



Το 1940 ένας ηλίθιος Ιταλός δημοσιογράφος, όργανο του φασίστα Μουσολίνι, ο Γκάιντα, είχε αναλάβει με σειρά εμπρηστικών άρθρων, να προετοιμάσει τους Ιταλούς και όλον τον κόσμο για την επικείμενη ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας. Την απάντηση στα βλακώδη άρθρα του έδωσαν οι Έλληνες στα βορειοηπειρωτικά βουνά. Σήμερα, ζηλεύοντας τη “δόξα” του Γκάιντα, ένας άλλος “δημοσιογράφος”, ηλιθιότερος του Ιταλού, Τούρκος φυσικά, αποφάσισε να μας πείσει ότι η δική του πατρίδα, “δικαιούται” όλη τη Μεσόγειο, με το έτσι θέλω.

Ο “αξιόλογος συνάδελφος” Μεχμέτ Καντζί έγραψε λοιπόν στο Anadolu, το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ένα άρθρο φωτιά που μας λέει… και τι δεν μας λέει. Η Τουρκία που “νίκησε στην Συρία” δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό της, αναφέρει, πρέπει να επεκτείνει την γεωπολιτική γραμμή άμυνάς της, βάσει των διδαγμάτων του Κεμάλ – του σφαγέα. Για αυτό μας παρουσιάζει και χάρτες αθλιότερους αυτών του τουρκικού ΥΠΕΞ.



Αφού εξαφανίζει τελείως το Καστελόριζο, η “τουρκική γραμμή” κυκλώνει, ουσιαστικά, την Κρήτη και ενώνεται με αυτή της Λιβύης, εφόσον, κατά τον εν λόγω κύριο, τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Πρόκειται για τη “μεσογειακή ασπίδα” της Τουρκίας που οφείλει να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο διότι όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο ελέγχει τρεις ηπείρους.

Στην συνέχεια αφού μας ομιλεί για τα νέα τουρκικά drones, κατηγορεί την Ελλάδα για προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, λόγω και της συμμετοχής ελληνικών F-16 στην άσκηση “Ατσάλινο Βέλος” στη μεγαλόνησο. Διατείνεται μάλιστα ότι η ανάπτυξη τουρκικών drones στην Κύπρο αποτελεί απάντηση για την παρουσία των ελληνικών μαχητικών. Κατηγορεί δε την Λευκωσία ότι “προκαλεί” και “ρίχνει λάδι στη φωτιά”.



Φυσικά ο νέος Γκάιντα αναφέρεται εκτενώς και στο “μνημόνιο με την Λιβύη” και στην στρατιωτική υποστήριξη κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα που η Άγκυρα σχεδιάζει να παράσχει στην κυβέρνηση της Τρίπολης, έναντι των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ.

«Η Τουρκία, έχοντας πάρει τα μαθήματά της από λάθη που έγιναν προ 100 ετών, σήμερα χτίζει μια δυναμική γραμμή άμυνας από τη Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό και από τη Λιβύη στη Σομαλία, στέλνοντας τα UAV και τα οπλισμένα drones, καθώς και τα πολεμικά της πλοία, που πλέον όλα κατασκευάζονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Σε αυτό το μονοπάτι, το οποίο η Τουρκία βαδίζει με το μότο “δεν υπάρχει μια γραμμή άμυνας, αλλά μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να προστατευθεί”, αυτή η “περιοχή” πλέον είναι όλες οι θάλασσες του κόσμου», καταλήγει ο νέος Γκάιντα.

Να θυμίσουμε ότι ο αυθεντικός, ο Ιταλός Γκάιντα, όταν οι Έλληνες δημοσιογράφοι απαντούσαν στα άρθρα του θυμίζοντας την Σαλαμίνα και τις Θερμοπύλες, έγραφε κοροϊδευτικά ότι ο πόλεμος δεν γινόταν, το 1940, με δόρατα, σπαθιά κι ασπίδες, αλλά με αεροπλάνα, τανκς και πυροβολικό. Την απάντηση περί της ιταλικής οπλικής υπεροχής του την έδωσε η ελληνική ξιφολόγχη στα βουνά. Τώρα μάλλον θα χρειαστεί το αυτό μάθημα να δοθεί και στον Γκάιντα τον νεώτερο, στα γαλανά νερά του Αιγαίου μας.





ΠΚ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *