ροή ειδήσεων

Ήξεραν από το 2015 για τις συνθήκες του καταυλισμού όπου βρέφος δαγκώθηκε από ποντίκια



Οι αρχές ήξεραν από το 2015 για τις άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στο Διδυμότειχο. Την ενημέρωση είχε κάνει ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου.


Αποκάλυψη του Γιάννη Τοπαλούδη για το 3,5 μηνών βρέφος που δάγκωσαν τα ποντίκια στο Διδυμότειχο. «Είχαμε ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές από το 2015», λέει στο pagenews.gr ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου- Παραμένει ο κίνδυνος για την υγεία του βρέφους.

Γνωστές στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στις αρμόδιες Αρχές, ήδη από το 2015, ήταν οι άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν δεκάδες άνθρωποι στον πρόχειρο καταυλισμό του Διδυμότειχου, όπου πρόσφατα ένα 3,5 μηνών βρέφος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από τις δαγκωματιές ποντικών. Ο άνθρωπος που είχε φέρει στην επιφάνεια το συγκεκριμένο πρόβλημα, ζητώντας την άμεση και επιτακτική μετεγκατάσταση του καταυλισμού, λόγω των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, δεν ήταν άλλος από τον πατέρα της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η δολοφονία της οποίας στη Ρόδο συγκλόνισε το πανελλήνιο.


Η Ελένη με τον πατέρα της Γιάννη Τοπαλούδη

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, που ακόμα θρηνεί τον άδικο χαμό της κόρης του, φανερά συγκινημένος από την περιπέτεια του βρέφους μιλά στο pagenews.gr για τα όσα έπρεπε αν είχαν γίνει αλλά δυστυχώς «βάλτωσαν» στη γραφειοκρατία και την έλλειψη κονδυλίων. Αποτέλεσμα, σήμερα να κινδυνεύει η ζωή ενός βρέφους μετά τα σοβαρά τραύματα που έχει υποστεί στο πρόσωπο και το χέρι του.

«Την εποχή που ήμουν αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο δήμο είχαμε κάνει προσπάθειες να μετεγκατασταθούν οι άνθρωποι σε ένα αγροτεμάχιο του δήμου στη βόρεια πλευρά της πόλης. Απαιτούνταν όμως πολλά χρήματα. Είχαμε συντάξει τοπογραφικό και είχαμε προχωρήσει στην προμελέτη του έργου που προέβλεπε την τοποθέτηση τουλάχιστον τριάντα λυόμενων και την κατασκευή κατάλληλων υποδομών. Δυστυχώς όμως δεν άνοιξε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Όλα αυτά το 2015 και φτάσαμε σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά να γινόμαστε θεατές αυτής της τραγωδίας. Εν έτει 2019 να κινδυνεύει ένα μωρό από τα ποντίκια», λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ο ίδιος μάλιστα είχε απευθυνθεί πολλάκις στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για την εύρεση λύσης. «Ζητήσαμε πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Είχαμε επισκεφτεί δυο με τρεις υπουργούς Εσωτερικών και τους ζητήσαμε να μας δώσουν λυόμενα να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους. Μας έλεγαν ότι μπορούσαν να δώσουν μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις», σχολιάζει.


Ο καταυλισμός βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της δημοτικής αποθήκης, πολύ κοντά στον ποταμό Ερυθροπόταμο. Το σημείο έχει πλημμυρίσει πολλές φορές από τα νερά του ποταμού που ξεπερνούν το ανάχωμα που προστατεύει την περιοχή. «Κάποιοι είναι μουσουλμάνοι και κάποιοι ΡΟΜΑ. Μένουν σε παλιά, μισοκατεστραμμένα λυόμενα.


Φωτογραφία από evrosonline


φωτογραφία από evrosonline

Είναι καμιά δεκαριά. Παραδίπλα ήταν τα παλιά σφαγεία του δήμου. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους», σημειώνει ο κ. Τοπαλούδης και εύχεται το βρέφος να ξεπεράσει τον κίνδυνο. «Δεν αντέχουμε και δεν πρέπει να δεχτούμε άλλες τραγωδίες», καταλήγει. Σημειώνεται ότι ο 22χρονος πατέρας του βρέφους, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου και σωματική βλάβη, μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, όπως εξαρχής και η ανήλικη μητέρα του. «Αναμένουμε την εξέλιξη της πορείας του παιδιού.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται και έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς», λέει στο pagenews.gr ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του βρέφους αποκαλύπτοντας ότι η 16χρονη έχει ζητήσει να δει από κοντά το παιδί της και να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τους γιατρούς. «Δεν έχει δει το παιδί διότι δεν μπορεί να πάει μόνη της καθότι ανήλικη αλλά πρέπει να υπάρξει και η συναίνεση των γιατρών. Η δικογραφία είναι ανοιχτή. Περιμένουμε να συμπληρωθεί με τα νέα ιατρικά δεδομένα», επισημαίνει ο κ. Βουλγαρίδης.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής του Παίδων Αγία Σοφία. Η ιατροδικαστική εξέταση και η έρευνα της κοινωνικής υπηρεσίας αναμένεται να δείξουν αν υπήρξε παραμέληση. Η μικρή χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να αντιμετωπιστούν τα βαθύτατα τραύματα, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ’ αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ’ όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη. Όπως έγινε γνωστό από τον διοικητή του νοσοκομείου το 3,5 μηνών κοριτσάκι ήταν αφυδατωμένο και σε πολύ κακή κατάσταση υγιεινής.

Οι αρχές αφαίρεσαν την επιμέλεια από το ζευγάρι των Ρομά τόσο για το 3,5 μηνών βρέφος όσο και για το άλλο τους παιδί που είναι περίπου 2 ετών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *