ροή ειδήσεων

Χρεώσεις : Αυτές είναι οι μειώσεις στα δεδομένα κινητής

Αλλαγές στα πακέτα με τις χρεώσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν Cosmote, Vodafone και Wind



Ευνοϊκότερες αλλαγές στις χρεώσεις και περισσότερα Data (GB) για τα πακέτα τους ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μετά τη συνάντηση εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση η διοίκηση της Cosmote ανακοίνωσε μειώσεις στο κόστος μεταφοράς δεδομένων (data) στην κινητή τηλεφωνία.


Ακολούθησε ανακοίνωση της Vodafone, για περισσότερα data σε όλα τα συμβόλαια κινητής αλλά και της Wind, που μειώνει το πάγιο στην επιλογή απεριόριστων data.

Στην ίδια συνάντηση οι διοικήσεις των εταιρειών έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της εξαιρετικά υψηλής φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία και επανέλαβαν πως υπάρχουν περιπτώσεις πελατών με συμβόλαιο όπου οι φόροι αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% του λογαριασμού.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των χρεώσεων της κινητής είχε ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα.

Οι νέες χρεώσεις

Αναλυτικότερα η Cosmote προσφέρει διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί η COSMOTE από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%. Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ.

Τα νέα διαθέσιμα πακέτα Giga Max για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου COSMOTE:

Επιπλέον, η Cosmote προχωρά σε προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile, τα οποία, σε συνδυασμό με τα νέα, ενισχυμένα πακέτα δεδομένων Giga Max, παρέχουν πολλαπλάσια GB σε πολύ προνομιακές τιμές.

Η προσφορά στα προγράμματα ομιλίας Cosmote Mobile είναι διαθέσιμη, για νέες συνδέσεις, στο online shop www.cosmote.gr.

Αναλυτικά η προσφορά:

Αντίστοιχα, η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση νέων πακέτων δεδομένων, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, ως εξής:

– 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,
– 10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,
– 10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,
– 10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.

Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.

Με τα νέα πακέτα της Vodafone, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte.

Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου.

Οι συνδρομητές της WIND μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστα data χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ.

Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15 ευρώ από 20 ευρώ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.


Τι δείχνει μελέτη για τις χρεώσεις

Να σημειωθεί ότι πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Empirica, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το κόστος της κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, εμφανίζει την Ελλάδα ως την 3η πιο ακριβή χώρα μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Η μελέτη παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και περιέλαβε στοιχεία που αντλήθηκαν από τους ιστότοπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ε.Ε., όπως και σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Κορέα, Τουρκία κ.ά.) τον Φεβρουάριο του 2018.


Tα πακέτα που επιλέχθηκαν για την αξιολόγηση από την Ελλάδα ήταν πολύ λίγα και μη αντιπροσωπευτικά της αγοράς. Ωστόσο, τα συγκρίσιμα πακέτα που η Ε.Ε. προσδιορίζει ως μέση χρήση (5-10 Mbytes με απεριόριστη χρήση φωνής) εμφανίζουν πολύ υψηλότερο κόστος απόκτησης στη χώρα μας απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλιστα, οι εφαρμοζόμενες χρεώσεις, όπως διακρίνεται και στον σχετικό πίνακα, ακόμη και 15 μήνες μετά, κατατάσσουν τη χώρα μας σε πολύ υψηλές θέσεις.

Σχόλια

  1. mobile s 300 λεπτα και 300 μνμ 34 ευρω...και 10giga προσφορα....Στα παιρνει απο πριν δηλαδη ετσι κι αλλιως. Παρτε καμια cu με τις προσφορες τους να ανοιξουν τα ματια σας...15 χρονια σε παγια το γυρισα 1 χρονο σε καρτα και καταλαβα διαφορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/19 23:58

    Ακόμη ένα δούλεμα κανονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *