ροή ειδήσεων

Η φάτνη στο Παραδείσι Ρόδου φέτος έχει και μινιατούρα της Παναγίας Σουμελά (βίντεο)



Μια πρωτότυπη ζωντανή φάτνη έχει στηθεί φέτος στο Παραδείσι Ρόδου, με παιδιά να πρωταγωνιστούν στη γέννηση του Χριστού σε ένα σκηνικό που παραπέμπει στη Βηθλεέμ. Εκεί υπάρχει και μια μεγάλη μακέτα με μινιατούρες, η οποία αναπαριστά την Ιερουσαλήμ. «Φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων προσθέσαμε μια επέκταση στην μακέτα μας, με τη Μονή της Παναγίας Σουμελά» δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα», Γιάννης Περάκης




(Φωτ.: Ιωάννα Ηρακλέους)

(Φωτ.: Ιωάννα Ηρακλέους)


Στο χώρο της φάτνης θα βρίσκονται και παιδιά κάποιες ημέρες των γιορτών, για να αναπαραστήσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Σε έναν ιστορικό χώρο, σε ένα λατομείο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ιππότες για να χτίσουν τα μνημειώδη κάστρα της Ρόδου, έφτιαξαν πριν από δέκα χρόνια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» μια ιδιαίτερη φάτνη από μινιατούρες, όλες χειροποίητες στο χέρι. «Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να την φτιάξουμε. Κάθε χρόνο φτιάχναμε και μια νέα επέκταση. Φέτος ήρθε η ώρα να τιμήσουμε τον ποντιακό ελληνισμό» ανέφερε στο pontos-news.gr o Γ. Περάκης.

Η ιδέα της επέκτασης αυτής ήρθε από τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί το σωματείο με την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, με την οποία έχουν ανταλλάξει αρκετές επισκέψεις κατά καιρούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ τις ημέρες των γιορτών θα πραγματοποιηθούν στο χώρο χριστουγεννιάτικες δράσεις με ροφήματα από τσάι του βουνού και γλυκίσματα από το σωματείο.



Ανήμερα και δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά και την επομένη, καθώς και την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, από τις 11:00 και μέχρι αργά το απόγευμα στο χώρο θα βρίσκονται παιδιά στη φάτνη και θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις.

«Περιμένουμε με χαρά τον κόσμο να έρθει και να δει όλα αυτά που με τόση αγάπη έχουμε φτιάξει» καταλήγει ο πρόεδρος.



Ελένη Κάλλη
pontos-news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *