ροή ειδήσεων

Αντικαπνιστικός νόμος: Βγαίνουν για τσιγάρο και γίνονται… καπνός

Λέσχες καπνού για τους θεριακλήδες ζητούν οι καταστηματάρχες



Μόδα έχουν γίνει οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε μπαρ και καφετέριες λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Ο εν λόγω πονοκέφαλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλοί πελάτες «βγαίνουν» έξω για τσιγάρο και γίνονται καπνός...

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έφερε εκτός από πτώση του τζίρου, όπως λένε οι καταστηματάρχες έναν ακόμη πονοκέφαλο, τα φέσια, αφού ολόκληρες παρέες πηγαίνουν για ένα τσιγάρο και εξαφανίζονται.


Λέσχες καπνού για τους θεριακλήδες

Την ίδια στιγμή λέσχες καπνιστών που θα είναι αποκομμένες από τον κεντρικό χώρο της επιχείρησης εστίασης ζητούν οι καταστηματάρχες και προσφεύγουν στο ΣτΕ, μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.


Η Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης ανέφερε μιλώντας στον Ant1 πως λέσχες καπνιστών υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και εξήγησε πως «καφέ μπαρ όπου υπάρχουν χώροι όπου διαχωρίζεται η σάλα για τους καπνιστές και του μη καπνιστές, χωρίς να έχουν καμία επαφή, με διαφορετική είσοδο».

Σύμφωνα με την ίδια, «δημιουργούνται λέσχες καπνιστών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε ελάχιστες όμως επιχειρήσεις».

«Εμείς κάνουμε προσφυγή στο ΣτΕ, δεν προτείνω ανυπακοή, προτείνω συμμόρφωση. Στο ΣτΕ, ο δικαστής, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα, με την αποδεδειγμένο κίνδυνο να κλείσουν οι επιχειρήσεις, να μας δώσει τις εξαιρέσεις που θέλουμε», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.



«Κάναμε μια δική μας έρευνα για να δούμε αν έχει επηρεαστεί ο κύκλος εργασιών. Ο τζίρος μειώθηκε πάρα πολύ και μάλιστα στο 90% των επιχειρήσεων, μιλάμε για σοβαρή μείωση, άνω του 30%. Σαφώς και δεν μιλάμε για εστιατόρια, παιδότοπους και καφέ κοντά σε παιδικές χαρές. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μιλάμε για πτώση του τζίρου. Αναφέρομαι στα μαγαζιά με ναργιλέ, τα αμιγή μπαρ και σε κάποιες καφετέριες. Τα μαγαζιά με ναργιλέ αδειοδοτήθηκαν νομίμως και φλερτάρουν με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας», είπε η κυρία Κωνσταντίνου.

«Θεωρώ ότι ένα πρόστιμο 2.000 ευρώ σε μια επιχείρηση 100 τ.μ. είναι υψηλό. Όταν στο νοσοκομείο που είναι τόπος σύμβολο για την υγεία το πρόστιμο είναι 100 ευρώ χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για ανάκληση λειτουργίας, δείχνει ότι στον δικό μας κλάδο συμβαίνει κάτι πολύ άσχημο με κακές συνέπειες», ανέφερε η κυρία Κωνσταντίνου.

«Τα μαγαζιά λειτουργούν ακόμα και άδεια. Έχουν να πληρώσουν. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπαρ και μαγαζιά για ναργιλέ», τόνισε.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/12/19 13:57

    na pate sto marinaki!! na pliroθite !4,90xreoni to roufiano tilefono!! kai ta magazia adia!!! ypame!!alla oxi kai sta akra!! tosa!!xronia k !! tis ΔΝ !!! fonazate! !gia akro.aristera!! kai akro..dexia!! kai ftasate eseis sta akraa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/19 16:49

    Επιτέλους καθαρός αέρας! Καλά σας κάνουν. Τόσα χρόνια είμασταν υποχρεωμένοι να αναπνεύουμε τον καπνό σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/12/19 18:30

    Να τηρηθεί ο νόμος αρκετά πλέον ποιοι νομίζεται ότι είστε!! Όταν όμως δεν κόβεται απόδειξης τι!!! Νόμος ουδενός εξερουμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *