ροή ειδήσεων

Yeni Safak: Η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα για την Τουρκία, ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη



Δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» αναφέρει ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα για την Τουρκία και ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη.


Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Safak» αναφέρεται στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη «θορυβώδη γείτονα» και σημειώνοντας ότι η Αθήνα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη, ενώ έστειλε στο νησί ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone).

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία, καθώς η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης εξακολουθεί να είναι το πρώτο ζήτημα στη χώρα.
«Από τον υπουργό Άμυνας μέχρι τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», σημειώνει το δημοσίευμα.

Προσθέτει ότι ο ελληνικός στρατός «λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές».
«Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Παράλληλα, η Yeni Safak μεταδίδει ότι Τούρκος διπλωμάτη που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα» χωρίς να κατονομάζεται είπε ότι η Τουρκία «θα απαντήσει ενεργοποιώντας το ναυτικό της και ισχυρίστηκε (σ.σ. ο διπλωμάτης) ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο».

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια σε δήλωσες Ελλήνων πολιτικών και στελεχών, όπως του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Νίκου Τσούνη καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.



Δημοσίευμα στα «Νέα»: Συναγερμός την Αθήνα για θερμό επεισόδιο


Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα» κάνει λόγο για «συναγερμό» που έχει σημάνει στην Αθήνα υπό τον φόβο θερμού επεισοδίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν τουρκικές προκλήσεις μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και για τον λόγο αυτό η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή υπό τον φόβο για θερμό επεισόδιο.

Το Πεντάγωνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στα «Νέα», έχει εδώ και δύο χρόνια εκπονήσει σειρά σχεδίων για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας με στόχο την ασπίδα προστασίας στην περιοχή στο Καστελόριζο, ενώ πλέον επικεντρώνεται και στη θωράκιση της Κρήτης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *