επικαιρότητα

Λεμεσός-Πειραιάς μέσω Ρόδου: Με €130 εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το πλοίοΣε ποια νησιά της Ελλάδας θα γίνονται στάσεις - Πόσο θα κοστίζει η μεταφορά αυτοκινήτου & μοτοσικλέταςΘεού Θέλοντος και Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέποντος η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα μέσω θαλάσσης γίνεται πραγματικότητα από το ερχόμενο καλοκαίρι.


Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι για την Ελλάδα στις επιλογές σας θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η ακτοπλοϊκή γραμμή Λεμεσός- Πειραιάς , ενδεχομένως και με σταθμούς σε Ρόδο και Κρήτη.


Η αισιοδοξία προκύπτει αφενός από την προεργασία της Υφυπουργού Ναυτιλίας ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΗΛΕΙΔΟΥ και των επιτελών της και αφετέρου από το αίτημα πολιτών και πλοιοκτητών οι οποίοι θεωρούν ότι ως νησί η Κύπρος πρέπει να έχει και την επιλογή του ταξιδίου μέσω της θάλασσας.

Η κ. Πηλείδου ενημερώνοντας την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής πριν από λίγο, επισήμανε ότι ήδη αποτάθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει δεκτό το αίτημα της χώρας μας, αφού προκύπτει και θέμα κρατικών ενισχύσεων οι οποίες και θα ανέρχονται γύρω στα 5- 6 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο προς τους επιτυχόντες προσφοροδότες.

Η απάντηση της Ε.Ε αναμένεται γύρω στον ερχόμενο Φεβρουάριο οπόταν και θα τρέξει αμέσως μετά η προκήρυξη προσφορών (50 μέρες η διάρκεια τους) για να εξευρεθούν ενδιαφερόμενοι. Όπως επισήμανε η Υφυπουργός υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και πολλοί Κύπριοι, Ελλαδίτες αλλά και Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το κόστος του εισιτηρίου υπολογίζεται γύρω στα 130 Ευρώ μετ’ επιστροφής (συμπεριλαμβανομένων των φόρων λιμανιών) και ανάλογα φυσικά με τον κάθε πλοιοκτήτη και την τιμολογιακή του πολιτική.

Πάντως ακριβό φαίνεται να είναι το κόστος της μεταφοράς αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας από και προς την Ελλάδα που θα κοστολογείται γύρω στα 300 Ευρώ. Προς τούτο αύριο θα γίνει συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Ναυτιλίας και του Υπουργού Μεταφορών ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ προς συζήτηση όλων των σχετικών θεμάτων.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Πριν λίγο δέχτηκα επίθεση από 2 ατομα πατέρα γιο διότι είπα στον πατέρα ότι είναι παράνομο να έχει το σκυλί του στον δρόμο και να οδηγάς με το αμάξι κρατώντας με σκοινί και κάλεσε τα παιδιά του και κατόπιν αυτού πατέρας και γιος μου έκαναν αυτο εγινε στο φαληρακι πηγαίνοντας για να παραλάβω που σχολουσε απο ξενοδοχείο και τον ειδα να μπαίνειπρος γυμνιστές επίθεση και ο γιος με χτύπησε με μπουνιά στο αυτί

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά